ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Rețetă înghețată de casă. Cea mai bună rețetă de înghețată cu căpșuni. Un desert simplu și savuros

Că tot este vară, anotimp al căpșunilor, vă prezentăm mai jos o delicioasă rețetă de înghețată cu căpșuni. Cei ce vor gusta din rețeta simplă, dar savuroasă, vor fi încântați.

Avatar

Publicat

pe

Că tot este vară, anotimp al căpșunilor, vă prezentăm mai jos o delicioasă rețetă de înghețată cu căpșuni. Cei ce vor gusta din rețeta simplă, dar savuroasă, vor fi încântați.

Rețetă delicoasă înghețată de casă. Aceasta este cea mai bună rețetă de înghețată cu căpșuni. Simplă și savuroasă

O idee rapidă de desert savuros de vară este înghețata cu căpșuni. Aceasta poate fi făcută repede și fără mari cheltuieli de către orice gospodină în casa ei.

Ingrediente:

  • 325 g smântană cu 24% grăsime
  • 3-4 linguri de zahăr pudră sau zahăr normal, care poate fi măcinat la robotul de bucătărie
  • 140 de grame de căpșuni
  • 50 de grame de ciocolată cu lapte

Rețetă înghețată de casă. Cea mai bună rețetă de înghețată cu căpșuni. Un desert simplu și savuros

Mod de preparare al înghețatei cu căpșuni:

Pentru început se toarnă smântâna într-un bol. Apoi, cu ajutorul unui mixer smântâna se bate putin, după care se adaugă pe rând lingurile cu zahăr pudră. Compoziția de smântână și zahăr se mixează până ce smântâna își va dubla volumul după care se oprește mixerul.

Ciocolata se va pune la topit într-un castron,pe baie de aburi sau la microunde. Apoi, se adaugă ciocolata topită, în smântana bătută și se mai amestecă puțin. Amestecarea se va face până ce ciocolata va fi bine încorporată. Amestecarea este indicat să fie făcută cu ajutorul unei spatule, iar mișcările să fie rareși de jos în sus.

O parte din căpșuni se face piureu, o parte se taie cubulețe

Următoarea fază este pasarea a circa 100 de grame de căpșuni, cu ajutorul unei furculițe. Piureul de cpășuni astefel obținut se va turna peste amestecul de smântână. Căpșunile care au rămas vot trebui tăiate cubulețe. Acestea vor trebui amestecate și ele în compoziție, cu grijă să nu fie zdrobite.

După ce căpșunile au fost încorporate în compoziție amestecul se toară într-o caserolă. Aceasta va trebui dată la frigider pentru minim 2 ore. Cel mai indicat ar fi ca să stea peste noapte la frigider. De asemenea, specialiștii recomandă ca înghețata să fie amestecată de 2-3 ori cât timp stă la congelator. Dacă nu este amestecată se vor forma ace de gheață, lucru care se poate să nu-i deranjeze pe unii consumatori. Vă dorim poftă bună!

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *