ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Mămăligă cu brânză. Cea mai bună rețetă de mămăligă cu brânză. Simplă și ușoară

Avatar

Publicat

pe

Vă prezentăm mai jos o rețetă delicioasă de mămăligă cu brânză. Mămăliga cu brânză este un fel de mâncare tradițional românesc ce nu poate fi refuzat niciodată, de nimeni.

Rețetă de mămăligă cu brânză. Cea mai bună și simplă rețetă de mămăligă cu brânză

Am ales pentru dumneavostră, de data aceasta, o rețetă delicioasă de mămăligă cu brânză. Acest fel de mâncare este unul tradițional, astfel că nu este refuzat niciodată, de niciun român.

De asemenea, aveți mai jos câteva secrete astfel încît rețeta să vă iasă așa cum trebuie.

Mămăligă cu brânză. Cea mai bună rețetă de mămăligă cu brânză. Simplă și ușoară. Sursa foto: kanald.ro

Pentru delicioasa rețetă de mămăligă cu brânză aveți nevoie de următoarele ingrediente:

o jumătate kilogram de mălai

1,5 L apă

sare

Advertisement

un cubuleț de unt

100 g brânză telemea

200 g smântână

Cum se prepară mămăliga cu brânză

Se pune apa la fiert cu un praf de sare şi, pentru început, cu puțin mălai. Atunci când apa va începe să clocotească tare, se va adăuga mălaiul în ploaie, câte puţin până la terminarea lui.

În acest timp, gospodina sau bucătarul de ocazie va trebui să amestece în permanență în compoziție. Specialițtii recomandă pentru prepararea mămăligii un tel, dar se poate face la fel de bine și cu un făcăleț, cum se folosea odată.

Ce merge de minune lângă mămăliga cu brânză

Când compoziția va începe să se îngroașe, focul va trebui dat la minim. Mămăliga va fi amestecată în continuare constant pentru încă aproximativ 10 minute. După cele 10 minute se va adăuga untul şi se mai lasa în continuarea la foc un minut.

Și după ce acel minut a trecut, mămăliga se va lua de pe foc și se va răsturna pe un fund de lemn. După asta, mămăliga se va împăna cu bucăți de telemea. Mămăligă cu brânză merge de minune și cu un ou ochi alături! Vă dorim poftă bună!

Advertisement