Mulți oameni aleg în zilele noastre să renunțe la carne. Care este leguma care ar fi de folos celor care au decis să-și schimbe stilul alimentar? Despre ce e vorba și ce se întâmplă în organismul tău atunci când o consumi?
Leguma care înlocuiește carnea. Secretul tuturor vegetarienilor
Schimbările sunt cu atât mai multe în această perioadă din cauza noilor vremuri care au obligat pe mulți să rămână în casă. Unii au pus câteva kilograme considerabile, iar cei de la polul opus au decis că e timpul potrivit pentru o schimbare totală a stilul de viață, introducând astfel în viața lor o altfel de dietă alimentară și un program pentru activitate fizică.
În timp ce câțiva condamnă încă dieta bazată doar pe legume și fructe, alții o susțin. Trebuie doar că știi să prepari vegetalele într-un mod potrivit în care să-ți ofere proprietățile hrănitoare. De exemplu, legumele verzi sunt excepționale, foarte bune la gust și bogate în proteine.
„Pot să vă spun că s-a făcut un studiu de către cercetătorii de la Universitatea Harvard din care a reieşit că cei care consumă o mare cantitate de proteine de origine animală îşi măresc riscul de a face calculi renali prin ingestia zilnică a mai mult de 61 grame de proteine pe zi”, spune medicul specialist în medicină generală şi apifitoterapie Liana Strâmb.
Surse bogate în proteine
Deși poate pare greu la început să-ți formezi mesele doar cu ajutorul legumelor, în alte dăți formând preparatele în jurul cărnii alese, lucrurile se simplifică în timp. Ai mai jos câteva ingrediente pe care le poți combina cu succes.
E foarte benefic să consumi: soia, linte, fasolea, tofu, fructele şi cerealele, alune, orez, ciuperci, susan, dovleac, migdale şi alte seminţe oleaginoase, dar şi năut. Pentru mese gustoase, introdu în dieta ta și: brocoli, pastele, cartofii, laptele din soia, spanac sau fasole roșie.
„Avem surse vegetale care le conţină pe toate. Deci practic nici nu am avea nevoie de carne pentru a ne face rost de aceste proteine. Trebuie să operăm schimbări inclusiv la regimul alimentar pentru a preveni apariţia bolilor, iar acest lucru include renunţarea la a mânca frecvent preparate din carne. Copiii noştri, de exemplu, sunt îndopaţi cu proteine de orgine animală, ceea ce subliniază şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind un lucru nesănătos. Deci să nu ne mirăm că avem copiii obezi” Liana Strâmb, medic specialist în medicină generală și apifitoterapie