ZiarulRing

15-sept.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Legumele din România care pot înlocui carnea. Cresc în orice curte și sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți

Avatar

Publicat

pe

Când optezi pentru o dietă vegetariană, nu este necesar să renunți complet la preparatele cu carne pe care le savurai înainte. De asemenea, nici atunci când vrei să faci o pauză pentru o scurtă perioadă. Sau într-o seară în care ți-ai pus în cap să mânânci mult mai sănătos. Există numeroase alternative și astăzi o să discutăm despre ele.

Legumele care te fac să uiți de carne

În primul rând discutăm despre opțiunile vegetale disponibile în magazine pentru burgeri, crenvurști sau chiftele, realizate din soia sau proteină de mazăre. Nu se termină aici pentru că legumele pot reprezenta și ele o alternativă delicioasă. Poți să experimentezi cu ciuperci, vinete, sfeclă roșie, morcovi sau conopidă pentru a crea mâncăruri acasă care au fost inițial pregătite cu carne.

Ciupercile sunt o opțiune excelentă, deoarece au o textură similară cu cea a cărnii și sunt bogate în vitamina D. Le poți utiliza pentru a face sarmale cu ciuperci sau pentru a realiza chiar burgeri.

De exemplu, dacă într-adevăr te-am făcut curios, poți să înlocuiești carnea cu o ciupercă portobello sau champignon. De asemenea, ciupercile pleurotus pot fi gătite la tigaie pentru a obține o alternativă la friptura cea de toate zilele. Tacos sau burritos cu ciuperci sunt, de asemenea, idei apetisante pentru vegetarieni și nu numai

Vinetele pot fi folosite de vegani, dar și de ceu mai pofticioși pentru a prepara diverse legume gustoase pe grătar. Deși nu au aceeași textură și gust ca și carnea, vinetele sunt o sursă bună de fier, calciu și vitamine din complexul B.

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, magneziu, cupru și vitamine. Aceasta poate fi utilizată pentru a crea burgeri vegani, chifteluțe din legume sau alternative vegetariene la renumitul sandwich Reuben.

Advertisement

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine A și K, beta-caroten, potasiu și magneziu. Aceștia pot fi consumați în diverse moduri și pot înlocui carnea în mâncărurile preferate. Poți folosi morciovi pentru a obține o textură asemănătoare cu somonul prăjit și crocant, după ce i-ai tăiat subțire și i-ai copt în cuptor. De asemenea, poți prepara paste bolognese fără carne, trecând morcovul prin răzătoare și călindu-l alături de tofu, ceapă, apio și roșii tocate.

Conopida este o altă opțiune versatilă, bogată în vitamine și antioxidanți, cu puține calorii. Poți transforma conopida în “aripioare picante” printr-un proces de prăjire. De asemenea, poți crea o “friptură” de conopidă tăind-o în felii groase și coacerea la cuptor după condimentare.

Așaadr, nu disperați, nu o să duceți deloc dorul cărnii. Indiferent că discutăm despre o masă, o seară, o săptămână, o lună sau o dieta mai îndelungată ori chiar un stil de viață, există numeroase alternative delicioase pentru preparatele cu carne. Astfel încât să poți să îți menții ceea ce ți-ai propus și să savurezi mâncăruri gustoase.

Cel mai important toate cele de mai sus sunt mult mai ieftine față de carne. Și aici chiar nu contează câ discutăm despre carnea de pui, porc, pește sau vită.