ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Leguma care face senzație în toată lumea. Nu mai există niciuna ca ea

Avatar

Publicat

pe

Unde se află leguma care face senzație în toată lumea. Este unică și are o greutate de peste o tonă, stabilind un record mondial. Un american a cheltuit mulți bani pentru această legumă.

Leguma care a făcut senzație în toată lumea. Este unică și s-au investit mulți bani pentru ea

Un profesor de horticultură din statul Minnesota, SUA, a reușit să stabilească un record mondial după ce a cultivat cel mai greu dovleac. Leguma este singura din lume care e atât de mare, cântărind 1.247 de kilograme.

Ultimul record a fost înregistrat în 2021, în Italia, însă acest dovleac a reușit să-l bată cu 30 de kilograme. Proprietarul a numit dovleacul Michael Jordan, după celebrul jucător de baschet.

Americanul a adus dovleacul la a 50-a ediție a Campionatului Mondial de cântărire a dovlecilor din Half Moon Bay, California. Dovleacul său a fost premiat cu 30.000 de dolari.

Pentru leguma uriașă, proprietarul a investit o sumă foarte mare. Este vorba despre 15.000 de dolari, notează Observator News. Acesta a spus că este pasionat de cultivarea dovlecilor încă din perioadă adolescenței și că nu se va opri, indiferent de cât de mulți bani va scoate din buzunar.

Dovleac uriaș
Dovleacul uriaș a stabilit un nou record mondial. Sursa foto: Capturi Observator News/Colaj Fanatik

În 2021 s-a mai înregistrat un asemenea record

Până ca profesorul din Minnesota să doboare acest record, cel mai mare dovleac din lume a fost premiat în toamna anului 2021 în Ludwigsburg, Germania, acolo unde s-a ținut unul dintre cele mai mari festivaluri.

Dovleacul cântărea atunci 1.217,5 de kilograme și a fost cultivat în Toscana, Italia. În luna septembrie a aceluiași an, un fermier stabilise recordul mondial cu aceeași legumă, care cântărea atunci 1.226 de kilograme.

Advertisement

După ce sunt culeși, dovlecii încep să se deshidrateze și să-și piardă din masă, lucru care explică diferența de greutate. În cadrul comăetiției, au fost prezentați și alți dovleci.

Locul al doilea a fost câștigat atunci de un belgian, al cărui dovleac a cântărit 1,106,5 kilograme. Pe locul trei a ieșit un francez, care și-a prezentat dovleacul de 983,5 kilograme, potrivit Digi 24.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *