ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Dieta de toamnă. Mihaela Bilic dezvăluie ce să mănânci în sezonul rece pentru a te menține în formă

Avatar

Publicat

pe

Dieta de toamnă nu este una deloc una complicată. Mihaela Bilic ne spune ce putem să consumăm astfel încât să depășim cu bine perioada sezonului rece. Niște simple reguli alimentare ne pot ajuta enorm.

Dieta de toamnă a Mihaelei Bilic

Într-un interviu acordat pentru dcnews.ro, Mihaela Bilic a dezvăluit ce alimente nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică. Dieta de toamnă are la bază legume, dar și produse făinoase.

Astfel, conform nutriționistului, jumătate din farfuria noastră trebuie să fie acoperită cu legume. De cealaltă parte, produsele făinoase, de care mulți se tem, ar fi bine să ocupe un sfert din farfurie.

Dieta de toamnă însă este limitată când vine vorba de cantitata. Este important să știm cât să consumăm astfel încât să putem să ne menținem în formă, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

„Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. (…). 

Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale.

Advertisement

Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, potrivit dcnews.ro.

Ce să consumăm în sezonul rece

Dieta de toamnă mai are însă și alte lucruri interesante. Mihaela Bilic spune că atunci când vremea să răcește, este recomandat să optăm pentru proteine de calitate superioară.

Ce rol au acestea? Potrivit nutriționistului, corpul are nevoie în sezonul rece de mai multă energie pentru a se reface. De asemenea, avem nevoie și de anticorpi astfel încât să rezistăm în fața bolilor.

Care sunt aceste proteine de calitate superioară? Este vorba despre pește, carne și chiar și puțină brânză. „Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a punctat nutriționistul.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *