ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cum se păstrează varza murată fără floare deasupra. Ingredientul simplu și la îndemâna tuturor

Avatar

Publicat

pe

Cum se păstrează varza murată fără floare deasupra. Ingredientul simplu și la îndemâna tuturor.

Cum se ține varza murată la butoi fără să fermenteze. Produsul util și folosit de multe gospodine

Cum se ține varza murată la butoi fără să fermenteze. Răspunsul la această dilemă stă într-un produs util și folosit de multe gospodine încă din cele mai vechi timpuri. Și unde mai pui că nu este nevoie să cheltui prea mulți bani.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în casă câteva pastile de aspirină. Efectul pe care îl are medicamentul este unul imediat, indiferent că butoiul stă în beci, în cămară sau pe balconul locuinței tale.

Pentru e evita orice fel de neplăcere și surpriză este indicat să apelezi la acest truc cu cea mai mare încredere. Pastilele de aspirină se mărunțesc foarte bine și se aruncă în recipientul în care stă varza murată.

Combinația dintre medicamente și apă sărată este ideală împotriva fermentării. Asta înseamnă că leguma va fi una de calitate superioară și se va păstra intactă o perioadă cât mai lungă, chiar și până la Paște.

În plus, amestecul dintre cele două face ca floarea aceea albă să nu mai apară deasupra. O altă soluție simplă și utilă este hreanul care se adaugă deasupra verzelor. De asemenea, umiditatea este foarte importantă.

Advertisement

La ce temperatură se păstrează varza murată

Varza din butoi are nevoie de o anumită temperatură pentru a se acri. Pentru murarea rapidă specialiștii spun că trebuie peste 25 de grade Celsius și o perioadă de aproximativ 7 zile. După acest interval este bună pentru sarmale.

La fiecare grad sub cele 25 se adaugă 4 zile la timpul nominal de murare. Asta înseamnă că la o temperatură de 20 de grade sunt necesare 17 zile pentru o varză perfect murată și numai bună de savurat.

Totodată, experții spun că temperatura optimă de murare este de 18 grade, ceea ce înseamnă că varza va fi numai bună de consumat abia după ce a stat 21 de zile în butoi. De asemenea, la o temperatură de 5 grade e necesar un timp de așteptare de 3 luni.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *