ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

De ce italienii îi spun și azi lui Adrian Mutu ”Il Fenomeno”. Un cadou așteptat 20 de ani

Avatar

Publicat

pe

Fostul mare fotbalist Adrian Mutu primește un cadou la care se gândea de acum 20 de ani, dar nu mai spera să îl primească. Românii îi spuneau ”Briliantul”, iar italienii l-au numit ”Il Fenomeno”. Uite de ce!

Pe 8 ianuarie, Adrian Mutu împlinește 42 de ani și a primit un dar la care doar visa. A fost un fotbalist iubit și el a dat goluri pe bandă rulantă. Românii îi spuneau ”Briliantul”, iar italienii l-au numit ”Il Fenomeno”. Acum, este antrenor de succes la naționala de tineret a României.

De ce italienii îi spun și azi lui Adrian Mutu ”Il Fenomeno”

Frumos ca un actor, talentat, Adrian Mutu a fost îndrăgit încă de la începutul carierei sale de fotbalist. Românii i-au găsit un nume pe măsură: Briliantul. Asta se întâmpla în urmă cu mai mult de 20 de ani.

Adi Mutu a evoluat pentru celebra echipă de fotbal Fiorentina în perioada 2006 – 2011, iar acesta a reușit să îi impresioneze pe fanii echipei care evoluează în Serie A.

Supranumit ”Il Fenomeno” de microbiștii italieni, Adrian Mutu a fost desemnat acum cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani, după ce a câștigat cu 20 de voturi avantaj în finala cu Luca Toni. Au fost selectați 16 candidați în ancheta Firenzeviola.it.

Deși a plecat în iulie 2011 de la Fiorentina, Mutu a rămas un idol pe „Artemio Franchi”. Suporterii Violei, care l-au supranumit „Il Fenomeno”, l-au ales cel mai bun jucător al ultimelor două decenii la clubul toscan.

Advertisement

„Mulțumesc din inimă tuturor celor care m-au votat drept cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani” a fost mesajul postat de actualul selecționer al naționalei U21 a României, 41 de ani, pe Instagram.

Adrian Mutu s-a duelat în voturi pentru acest loc cu jucători de top precum Salah, Jovetic, Ribery, Chiesa, Rossi, Frey, Gonzalo Rodriguez, Rui Costa, Di Livio, Astori, Toni, Gilardino, Borja Valero sau Rigano.

Adrian Mutu, trei neveste, patru copii

Domnișoarele erau topite după chipeșul fotbalist Adi Mutu. Avea 22 de ani (2001) când s-a căsătorit cu Alexandra Dinu, vedetă de televiziune, care i-a dăruit un băiat, Mario.

Mario Mutu, fiul cel mare

Mariajul s-a destrămat în 2003, iar doi ani mai târziu Briliantul s-a însurat cu frumoasa Consuelo, un superb model Dominican. Împreună au două fete, Adriana Lea născută în 2006 și Maya Vega, născută în 2008.

În 2013, și această căsătorie s-a destrămat, iar fetele trăiesc alături de mama lor. Pe 1 ianuarie 2016, Adrian Mutu s-a căsătorit în Cuba cu Sandra Bachici. În același an a venit pe lume și fiul lor, Tiago.

Adrian Mutu s-a căsătorit în Cuba cu Sandra Bachici. În același an a venit pe lume și fiul lor, Tiago (4 ani)

”Atunci am fost un copil și am făcut greșeli. Am fost criticat, am plătit. Acum sunt tată, soț și antrenor. O persoană matură și încerc să dau cele mai bune sfaturi. Pentru mine cel mai grav lucru în momentul de față este irosirea de talent. Iar mulți spun că mi-am irosit talentul… Dacă știam la momentul respectiv cum să gestionez problemele din viața mea, sigur jucam la un nivel și mai mare”, a spus Adrian Mutu, la gsp.ro.

Advertisement