ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Liga 2, mai amărâtă decât prevede regulamentul

Avatar

Publicat

pe

A început sezonul și în Liga 2, iar prima etapă din 2024 a complicat situația la vârf în privința play-off-ului și în acest moment există o situație paradoxală la care FRF nu s-a gândit când a schimbat sistemul competițional, cu play-off și play-out. Două echipe deja calificate matematic în play-off de promovare în Liga 1, Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, nu au drept de promovare. Mai mult, alte două fără drept de promovare ar putea ajunge și ele în play-off-ul de… promovare. 

Încă dinaintea începerii sezonului 2023-2024 al eșalonului secund se cunoștea faptul că o treime din echipe nu pot obține licența pentru Liga 1, fie din motive că sunt echipe de drept public, fie pentru că nu au infrastructura și condițiile pentru a evolua în prima divizie. Și totuși FRF a lăsat lucrurile să meargă de la sine, conform tradiționalului „lasă că om vedea noi mai încolo cum vom proceda”. 16 etape s-au scurs și au mai rămas, iată, doar trei etape până în momentul în care clasamentul se va împărți în două. Primele șase vor trage la promovare în Liga 1, iar restul de 14 vor încerca să rămână în Liga 2.  

Regula lipsă din regulament

FRF a făcut un regulament strâmb când a schimbat formatul ligii secunde. „Le împărțim în două, primele 6 joacă în play-off, pentru promovare, iar locurile 1 și 2 merg direct în Liga 1. Locurile 3 și 4 vor juca meciuri de baraj cu locurile 13 și 14 din prima ligă”, decreta fericit Răzvan Burleanu în 2019, adăugând că astfel „va crește interesul și spectaculozitatea Ligii 2”. Ceva mai târziu, și cam cu jumătate de gură, s-a mai amintit vechea regulă că echipele care nu primesc licența pentru Liga 1 nu vor promova în Liga 1. 

Citește articolul integral aici.