ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Chinul evitării retrogradării în ultimele 3 etape: Ori Dinamo, ori Voluntari 

Avatar

Publicat

pe

Final încins de sezon. În play-off Universitatea Craiova, Farul, CFR și Rapid  încearcă să prindă locurile 2-3. În schimb, în play-out cinci echipe luptă pentru cele 9 puncte rămase în joc pentru a evita retrogradarea. 

Ultimele etape din play-out-ul Ligii 1 au separat echipele în două. Oțelul, Hermannstadt, UTA, U Cluj  și Petrolul sunt scăpate de grijile retrogradării, în timp ce în subsol e pe viață și pe moarte. Performera este Botoșani, care era „la ani lumină” de salvare, a adunat 10 puncte din trei victorii și un egal cu ghinion. Acum e la loc de baraj, însă programul ultimelor 3 etape este extrem de greu, la Ploiești, acasă cu Voluntari și, în ultima etapă, la Galați. Dacă celelalte contracandidate nu vor avea un parcurs perfect, cu 3 victorii din 3, moldovenii ar avea nevoie de o singură victorie ca să scape de retrogradarea directă. Însă sunt două deplasări grele. Petrolul vrea să prindă barajul pentru Europa, iar pentru asta trebuie să treacă peste U Cluj în clasament. Oțelul merge însă la două capete: Cupa României și câștigarea play-out-ului, deci fie direct în Europa League, fie la două meciuri de Conference League. La ora disputării barajelor, echipa lui Dorinel Munteanu va fi disputat finala cupei cu Corvinul Hunedoara, iar în caz de victorie n-o va mai interesa barajul cu locul 3 din play-off, fiind deja calificată într-o competiție europeană superioară. Însă în caz că divizionara B Corvinul va produce surpriza și va cuceri a doua competiție a țării, îi trimit pe gălățeni la un baraj dificil, cu U Cluj sau Petrolul, plus încă unul cu Farul, CFR, Rapid sau Universitatea Craiova. 

Pe cine vor încurca/ajuta Hermannstadt și UTA

Lipsite de grijile retrogradării, dar și fără licențe să participe în cupele europene, Hermannstadt și UTA sunt doar arbitrii în play-out. UTA ar putea încurca pe Dinamo în ultima etapă, iar sibienii ar putea retrograda pe FCU Craiova 1948. De asemenea, cele două echipe neutre și fără obiectiv ar putea ajuta suferindele să evite retrogradarea directă.

Citește articolul integral aici.