ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Naționala de Handbal feminin, fără Neagu și Pintea. A venit rândul generației Cristina Laslo

Avatar

Publicat

pe

Retragerea Cristinei Neagu de la echipa națională a încheiat un capitol în istoria handbalului românesc. După 17 ani în care echipa începea cu ea, căpitan și lider al echipei, golgheterul naționalei cu aproape 1.000 de goluri,  numită și „Messi al handbalului”, a predat banderola de căpitan celei despre care de mulți ani s-a spus că va fi următoarea Cristina Neagu a naționalei: Cristina Laslo.

Campania de calificare pentru Campionatul European de anul acesta a început, astfel, cu noua generație de jucătoare tinere și trebuie să ducă mai departe ce le-a lăsat Neagu pe umeri. 

Așa cum a anunțat după ultimul meci de la Campionatele Mondiale, Cristina Neagu a spus „adio” echipei naționale. Astfel că, vrând-nevrând, a fost necesară o schimbare masivă la selecționată. Mai mult, trebuie schimbat tot. Fără Neagu naționala nu mai poate juca la fel ca în „epoca Neagu”. Era o singură tactică în acea perioadă în care lăsam totul pe umerii ei: „Noi trebuie să ne apărăm bine, că de atac și goluri se ocupă Cristina Neagu”, spuneau jucătoarele noastre. Iar lângă Neagu era pe teren și Oana Pintea, iar între ele exista  o colaborare perfectă. Însă Cristina nu putea face chiar totul, iar tactica asta s-a dovedit deseori păguboasă. Oricât se dăruia pe teren nu putea face mereu minuni, iar din acest motiv s-a și accidentat grav în mai multe rânduri.  Iar aceste accidentări s-au tot adunat și s-au depus pe organismul ei până când acesta, la 35 de ani, a spus „Ajunge!”.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *