ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Amenda uriașă pe care a primit-o un român după ce a tăiat un tei din fața casei. Ce riscă dacă nu plătește

Avatar

Publicat

pe

Un bărbat din Sibiu, supărat că teiul din fața casei îi murdărește curtea, a decis să scape singur de problemă. A tăiat copacul fără să știe sau să țină cont de faptul că legea interzice acest lucru și s-a ales cu o amendă de zile mari.

Ce amendă a primit un bărbat din Sibiu pentru că a tăiat teiul din fața casei

În timp ce unii asociază teiul cu parfumul inconfundabil, plimbările romantice sau prin parc în serile de vară sau cu poeziile lui Mihai Eminescu, pentru unii reprezintă o adevărată corvoadă.

Este și cazul unui bărbat din Sibiu, deranjat din cale afară de un tei care se afla în fața casei sale, dar pe domeniul public. Legile din țara noastră interzic tăierea sau toaletarea copacilor situați pe domeniul statului fără aprobare din partea Primăriilor.

În plus, doar reprezentanții Serviciilor Publice deAdministrare a parcurilor și zonelor verzi din localități au permisiunea de a face astfel de demersuri. Sibianul, însă, nu a știut aceste reguli sau nu i-a păsat de ele.

Pentru că a pus mâna pe topor și a tăiat crengile care îl deranjau, cu gândul că nimic nu se va întâmpla. Dar un alt localnic a alertat autoritățile prin intermediul aplicației mobile Sibiu City App.

Riscă să ajungă în instanță

Astfel că, Primăria Sibiu și reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi s-au sesizat și s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că din tei nu mai rămăsese decât un ciot.

Advertisement

În plus, făptașul a ascuns urmele cu o vopsea roșie. În baza legii, sibianul a primit o amendă usturătoare, de 20.000 de lei. Mai mult, i s-a adus la cunoștință că a adus prejudicii și mediului înconjurător.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, temeiul legal prin care a fost sancționat bărbatul este Legea nr. 24/2007, articolul 12, alineatul (5). Pe de altă parte, acesta este obligat să plătească integral amenda.

Totodată, în cazul în care sibianul care a tăiat teiul va refuza sa achite banii, Primăria Sibiu are dreptul de a-și recupera prejudiciul în instanța de judecată, notează playtech.ro.