ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cazul ireal al unui român care s-a întors din vacanța de la munte: ”M-am trezit cu o sesizare”

Avatar

Publicat

pe

Un român a ajuns într-o situație neașteptată după vacanța de la munte. A ales să meargă în Brașov și a optat pentru o cazare prin intermediul platformei Airbnb. Ce a urmat apoi întrece orice așteptare.

Cazul ireal al unui român care s-a întors din vacanța de la munte

Cazul acestui român pare de-a dreptul ireal. O simplă vacanță la munte avea să se transforme într-un adevărat calvar. Aceasta a povestit totul pe Facebook și a cerut sfaturi de teamă să nu se trezească cu opriri pe card.

Respectivul român povestește că în urmă cu o lună de zile a mers în vacanță la munte. A stat trei seri la Brașov și a observat că ușa de la baie nu se închidea bine, tocul fiind puțin umflat.

La o săptămână după ce vacanța la munte s-a terminat, bărbatul avea să trăiască un șoc. S-a trezit cu o sesizare pe platforma Airbnb. Se pare că gazda l-a acuzat că ar fi lăsat apa să curgă la duș continuu.

Mai departe, gazda l-ar fi găsit vinovat pe român pentru deteriorarea tocului ușii. Mai departe, acestuia i s-a cerut să plătească 1.500 de lei. Deși a contestat decizia, se pare că situația avea să se complice.

“Acum o lună am fost într-un sejur de trei seri la Brașov. Totul bine, singura observație a fost că ușa de la baie nu se închidea că tocul ușii era puțin umflat. La o săptămână după întoarcere mă trezesc cu o sesizare pe platforma Airbnb făcută de gazdă.

Advertisement

Aceasta mă acuză că am lăsat apa de la duș să curgă încontinuu, ceea ce a determinat (din perspectiva ei) umflarea și deteriorarea tocului de la ușă. Mi se cerea să plătesc 1.500 de lei. Am contestat această decizie, motivând problemele de la fața locului, precum și sesizarea la o săptămână distanță, care din perspectiva mea este târziu.

În urma contestației și analizei făcute de Airbnb mi se impută suma de 1400 de lei fără dovada unei facturi și fără să admită că acel bun era deja într-o stare fizică uzată”, a fost povestea respectivului român care a cerut sfaturi din partea altor persoane.

Reacții pe bandă rulantă la postarea bărbatului

Ulterior, nu puțini au fost cei care i-au recomandat să nu plătească nimic. De asemenea, unii internauți au spus că platforma Airbnb doar intermediază cazări și nicidecum nu este o ”instanță de judecată”.

Au fost și persoane care i-au recomandat respectivului român să elimine orice card din cont pentru ca banii să nu-i fie blocați. Alte persoane în schimb au spus că în astfel de situații, proprietarii trebuie să deschidă acțiune în instanță.

Mai apoi, doar dacă instanța le va da câștig de cauză, suma respectivă trebuie plătită. Au fost și oameni care au spus însă că este nevoie de dovezi precum imagini cu ușa respectivă înainte ca bărbatul să fi părăsit locul de cazare. Chiar și așa, experiența lui a fost cu adevărat dezamăgitoare. 

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *