ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum să îți îndeplinești orice vis

Pentru a deveni un muzician sau un sportiv extraordinar, ai nevoie de practică și antrenament.

Avatar

Publicat

pe

Pentru a deveni un muzician sau un sportiv extraordinar, ai nevoie de practică și antrenament. Nu te-ai aștepta să poți cânta o piesă complicată de Beethoven din prima încercare la pian. Același lucru se aplică și abilităților tale intime! Necesită practică. Necesită angajament. Necesită timp și îngăduință pentru greșelile pe parcurs.

O practică simplă pe care o poți face singur sau cu partenerul tău este să alegi și să planifici timp pentru exerciții și activități plăcute.

Iată două pași pe care îi poți urma:

  1. Descoperă ce îți oferă plăcere:

☀️ Ce faci pentru a te reîncărca atunci când te simți obosit? ☀️ Ce te va ajuta să-ți simți corpul validat și hrănit? ☀️ Care erau lucrurile tale preferate de făcut când erai copil? ☀️ Ce va face ziua ta să strălucească pentru tine? ☀️ Ce amintiri frumoase ai avut cu prietenii/familia ta?

Fă o listă cu două coloane. Prima coloană să conțină lucruri simple de făcut în 5 minute (cum ar fi îmbrățișatul soțului/meu, prepararea unei băuturi gustoase pentru mine), iar a doua coloană să conțină lucruri care necesită o investiție de la o oră până la câteva zile (cum ar fi o masaj, planificarea unei excursii în familie, dansul singur în camera mea etc.).

  • Așează lista într-un loc în care o poți vedea în fiecare zi.

🔥 Fă cel puțin două lucruri din prima coloană în fiecare zi și măcar un punct din a doua coloană o dată pe săptămână. Mulțumește-ți pentru fiecare pas pe care îl faci în această direcție.

Dacă dorești să îmbunătățești conexiunea în cuplul tău, poți aplica același lucru: creează o listă cu amintiri plăcute și calde pentru cuplu.

Poți invita partenerul să facă brainstorming împreună chiar acum sau poți face lista singur și să începi să o aduci în timpul petrecut împreună ca dar pentru cuplul tău. Abia apoi îl poți invita pe partener să participe și să facă aceste lucruri împreună cu tine, adăugându-și punctele și angajându-se să le facă împreună.

Advertisement

❤️ Această tip de angajament este o modalitate frumoasă de a-ți transmite un mesaj către tine: „Eu, bucuria și fericirea mea sunt importante” și către cuplul tău: „suntem cu adevărat importanți pentru mine”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *