ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Diferența dintre unt și margarină: care este, de fapt, mai sănătos. Sigur nu știai

Avatar

Publicat

pe

Diferența dintre unt și margarină: care este, de fapt, mai sănătos. Sigur nu știai. Eterna dezbatere dintre cele două produse alimentare poate fi elucidată simplu și rapid aruncând un ochi asupra rândurilor de mai jos.

Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri

Care sunt deosebirile dintre unt și margarină și care e bun pentru organismul uman. Multă lume nu cunoaște aceste lucruri. Nutriționiștii sunt de părere că ambele produse au avantaje și dezavantaje pentru sănătate.

Untul este făcut din smântână sau lapte pentru a separa componentele solide de cele lichide. Acesta este utilizat cel mai frecvent pentru gătit și copt și are o culoare deschisă. Pe de altă parte, margarina reprezină un substitut pentru unt.

Majoritatea producătorilor obișnuiesc să o facă din uleiuri pe bază de plante, printre care se numără cel de canola, palmier și soia. De asemenea, medicii spun că amândouă produsele au cantități mari de grăsimi diferite.

Mai mult, untul este de origine animală, este un derivat al produselor lactate și conține colesterol. Are grăsimi saturate și un conținut caloric de circa 750 de calorii la 100 de grame. În plus, formatul său solid este ideal pentru a se întinde ușor pe pâine.

De asemenea, specialiștii mai transmit că reprezintă o sursă din vitaminele A, D și E, proteine și minerale, precum: calciu, sodiu, potasiu, fosfor și magneziu. Untul se găsește în supermarket la pachet și poate fi sărat sau nesărat.

Advertisement

Margarina, diferită față de unt

Pe de altă parte, margarina este de origine vegetală și se fabrică din uleiuri de soia, porumb, măsline și floarea soarelui. Nu conține colesterol, în timp ce grăsimea din compoziția sa este una nesaturată, chiar dacă are acizi grași ”trans” datorită procesului de conversie a grăsimilor.

De asemenea, valoarea sa calorică este de aproximativ 900 de calorii la 100 de grame. Formatul său este mai cremos și mai ușor de întins pe pâine, iar culoare duce spre galben. Totodată, acest aliment furnizează vitamine organismului doar dacă sunt adăugate în compoziția sa.

Decizia de a consuma unt sau margarină depinde de fiecare persoană în parte. În prezent, studiile realizate nu au ajuns la o concluzie clară în privința alimentului care este mai sănătos pentru organismul omului.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *