ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Butonul secret din partea laterală a mașinii tale. Îți poate face călătoria mult mai confortabilă, însă e greu de sesizat pentru anumiți pasageri

Avatar

Publicat

pe

Butonul secret din partea laterală a mașinii tale. Unii posesori de autovehicule nici nu știau ce este acesta. Într-o mașină există și butoanele de acces fără cheie, așa că astăzi vă arătăm acel buton, de pe partea laterală a mașinii, despre care nu știați la ce folosește mai exact.

Butonul secret de pe mânerul portierei. Pentru ce e folosit

În ziua de astăzi, majoritatea șoferilor folosesc mașina personală ca mijloc de deplasare, mai ales când merg la serviciu. Deși mașinile moderne sunt dotate cu tehnologiile de ultimă oră, puțini sunt cei curioși să afle ce face fiecare componentă a sa. De exemplu, mânerul de la mașină de pe laterale are o întrebuințare mai aparte.

Cu siguranță ați încercat măcar o dată mânerul din mașină. De regulă, el este proiectat special pentru a vă susține mai bine echilibrul atunci când mașina se află în mers. În plus, acel mâner este prevăzut cu un arc care se închide automat atunci când nu este folosit.

De asemenea, în interiorul lui ascunde și un buton secret, mai puțin cunoscut publicului larg. Puțini știu că el are o utilitate importantă. Așadar, cu ajutorul acestui buton puteți bloca mânerul astfel încât acesta să fie utilizat mai eficient. În acest mod nu se va mai închide automat de fiecare dată când îl lăsați din mână.

maner masina
Mânerul de la mașină are un buton secret / sursa foto: Captură video TikTok

La ce ajută, de fapt, butonul aflat pe ușile mașinilor

În plus, unele mașini au un buton secret și pe uși. Există un singur model de autoturism care îl are și este ascuns pe una dintre ușile interioare. Deși sunt o mulțime de pasionați de mașini, nu sunt mulți care știu de ce e importantă existența acestui buton.

Dacă este apăsat, butonul declanșează o protecție atunci când una dintre uși este deschisă. Un pasionat de automobile a realizat un clip video și a explicat la ce ajută. Așadar, rolul acelei protecții este ca, atunci când loviți o mașină parcată fix lângă a voastră, respectivul automobil să fie protejat și să nu aibă de suferit.

Fiecare buton de la mașină are o funcție utilă

Aproape că toate mașinile mai noi au cheie din telecomandă care funcționează pe baterii. În cazul în care acestea se descarcă, șoferul poate folosi, în continuare, cheia. Tot ce trebuie să facă este să apese pe un buton din lateral sau din spate și cheia clasică este scoasă.

Advertisement

Nu mulți șoferi știu că parasolarul poate fi pliat în lateral. De obicei, acesta funcționează pe baza unor balamale care permit mutarea lui în funcție de dorințe. Inclusiv pe geamul lateral pentru a împiedica razele solare.

Producătorii au luat în calcul și situații mai puțin plăcute, ca atunci când se poate bloca capacul rezervorului. În astfel de situații, șoferii trebuie să rămână calmi pentru că există o variantă ajutătoare.

Tot ce trebuie să facă posesorii de mașini este să deschidă portbagajul și să caute o pârghie de culoare roșie sau galbenă. De obicei, aceasta este poziționată la nivelul la care este și capacul rezervorului.