ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Fructele care au mai mult zahăr decât prăjiturile. Mihaela Bilic avertizează: “Riscăm un dezechilibru metabolic”

Avatar

Publicat

pe

Care sunt fructele ce conțin mai mult zahăr decât prăjiturile. Mihaela Bilic a lansat un avertisment important pentru cei care consumă o cantitate prea mare de fructoză.

Fructele care conțin mai mult zahăr decât prăjiturile. Avertismentul Mihaelei Bilic

Deși fructele sunt recomandate de medici, acestea nu trebuie să fie consumate în cantități mari din cauza fructozei pe care o conțin. Unele dintre ele nu ar fi bine să fie consumate într-o dietă, deoarece pot avea efectul opus.

Din acest motiv, medicii nutriționiști nu le recomandă celor care vor să urmeze o dietă. Acestea pot îngrășa chiar mai mult decât dulciurile, mai ales dacă sunt consumate în exces.

Este vorba despre struguri, banane, curmale și smochine. “Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun ‘două mere sau echivalentul lor’. 

Sau trei pere, patru portocale”, a explicat medicul Andrei Haidar.  potrivit foodstory.ro. Dacă fructele consumate depășesc această cantitate, pot îngrășa, după cum a mai menționat medicul.

De asemenea, Mihaela Bilic a avertizat că excesul de fructoză poate provoca efecte nedorite, dar și intoleranță. Un aport de peste 50 de grame de zahăr din fructe, consumat într-o zi, este prea mult, potrivit specialiștilor.

Advertisement

Această cantitate este adesea depășită, motiv pentru care mulți suferă de sindromul de malabsorbție al fructozei, care se manifestă prin probleme de digestie, diaree, balonare etc. În cazuri foarte rare, poate fi vorba despre o boală congenitală.

“Zahărul din fructe este procesat exclusiv în ficat și dacă depășim un aport de 50g/zi riscăm un dezechilibru metabolic cu apariția depozitelor de grăsime pe abdomen și un nivel crescut de trigliceride în sânge”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit adevarul.ro.

Fructoza poate să provină din fructe, miere și zahăr. Acesta din urmă este, de fapt, un amestec de glucoză și fructoză. Consumul de miere și zahăr ar trebui redus pentru a evita eventualele probleme.

“Ca să nu obosim ficatul și să nu ne trezim cu un colăcel de grăsime pe burtă, trebuie să reducem consumul de miere și zahăr”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *