ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Tinerii pensionari ai regimului SRI – DNA, foști subalterni ai lui Kovesi, exportați la Chișinău de Uniunea Europeană

Avatar

Publicat

pe

După Gabriela Scutea, ex-procuror general al României, devenită înalt consilier UE pe lângă Ministerul Justiției de la Chișinău, o altă „mână dreaptă” a Laurei Codruța Kovesi este „adoptată” peste Prut. Surse politice afirmă că fostul șef al Secției a II-a din DNA, pensionarul de lux Constantin Claudiu Dumitrescu, autorul unor dosare „grele” soldate cu achitări în serie, este expert internațional pentru Republica Moldova. Atât Dumitrescu, cât și Scutea s-au pensionat recent din magistratură. Singurul magistrat proaspăt pensionat care, deși are cetățenia moldovenească, nu lucrează peste Prut este Cristi Vasilică Danileț. În schimb, acesta îi face campanie electorală lui Nicușor Dan pe propriul său cont de Facebook.

Surse politice precizează că mai mulți foști colaboratori apropiați ai ex-șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, sunt selectați, la nivel european, pentru a „contribui la procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Acesta ar fi și cazul unei vedete a DNA, ex-procurorul Constantin Claudiu Dumitrescu, fost șef al Secției a II-a din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, care ar fi devenit, recent, expert internațional pentru Republica Moldova.

Constantin Claudiu Dumitrescu a participat, recent, la întâlnirea pe care actualul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, a avut-o, la București, cu șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Dragalin. La final, participanții au făcut o fotografie de grup (VEZI FOTO), în care apare și Constantin Claudiu Dumitrescu.

Constantin Claudiu Dumitrescu a ieșit la pensie, la data de 1 august 2022,  fiind eliberat din magistratură, chiar din poziția de procuror-șef al Serviciului de Coordonare a Cooperării la nivel înalt din cadrul Secției de Combatere a Corupției al DNA. El a fost numit în această poziție printr-un alt decret prezidențial, semnat, de această dată, de Traian Băsescu, în data de 22 iulie 2013. Conform Hotărârii Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1104/2022, prin care s-a aprobat înaintarea către președintele României a propunerii de eliberare din funcție a lui Constantin Claudiu Dumitrescu, prin pensionare, acesta are o vechime în profesie de peste 25 de ani.

Citește articolul integral aici.

Advertisement