ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Pact cu diavolul: Politicienii europeni, contaminați de virusul TikTok înaintea alegerilor 

Avatar

Publicat

pe

Pe măsură ce alegerile europene din luna iunie se apropie, liderii formațiunilor politice tradiționale se tem tot mai mult să nu piardă teren în fața partidelor marginale, care exploatează cu mare succes formatul video, scurt și direct, oferit de controversata aplicație TikTok. Mirajul popularului algoritm inventat de o companie din China, care a absorbit planeta din momentul lansării sale, în 2017, vine la pachet cu o serie de avertismente de securitate în legătură cu protejarea datelor personale ale utilizatorilor platformei. Goana după voturi îi determină însă pe tot mai mulți lideri europeni să ignore riscurile semnalate de către serviciile occidentale de informații.

În martie, după ce a devenit clar că Simon Harris va fi noul prim-ministru al Irlandei, acesta a apelat imediat la platforma favorită pentru a transmite mesajul victoriei.

Într-un videoclip postat pe TikTok, în care cuvântul „MULȚUMESC” era scris cu litere galbene, cel mai tânăr premier din istoria Irlandei le-a povestit celor 95.000 de urmăritori ai săi despre ascensiunea lui, începută din ipostaza unui „adolescent capricios și plin de opinii”, extrem de iritat din cauza lipsei unui ajutor educațional adecvat din partea sistemului pentru fratele său autist.

Harris, supranumit deseori „Premierul TikTok”, face parte din avangarda politicienilor europeni care au recurs la platforma de socializare deținută de chinezi, considerând că nevoia de a ajunge la alegătorii mai tineri depășește preocupările occidentale legate de securitatea aplicației.

Citește articolul integral aici.

Advertisement