ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

ROMÂNIA MAMELOR MINORE: crește numărul fetelor sub 15 ani care fac copii

Țara noastră continua să mimeze progresele în multe domenii. În ciuda discursului politic, care prezintă îmbunătățiri, creșteri pe multe planuri, sunt anumite zone în care efectiv mergem din rău înspre tot mai rău

Avatar

Publicat

pe

Țara noastră continua să mimeze progresele în multe domenii. În ciuda discursului politic, care prezintă îmbunătățiri, creșteri pe multe planuri, sunt anumite zone în care efectiv mergem din rău înspre tot mai rău.

Mai ales pe plan economic si social, acolo unde ne interesează cel mai mult.

Ziarul Ring vă prezintă, în exclusivitate, o nouă statistică tulburătoare: numărul mamelor minore, ale adolescentelor sub 15 ani care nasc copii. Adică a fetelor care nu au împlinit încă vârsta de 15 ani, dar care au deja un copil.

Radiografii tulburătoare

După cum v-am mai informat, Ziarul Ring a început o serie de radiografii asupra mediului social și economic din România, pentru a evidenția realitățile negre din țara noastră.

V-am prezentat radiografii despre evoluția numărului de șomeri în ultimii 20 de ani, în fiecare județ din țara noastră, harta deceselor cauzate de tensiune și boli ale sistemului circulator sau salariile bugetarilor debutanți (profesor, medic, funcționar etc) de la noi în comparație cu salariile similar din țări precum Marea Britanie, Spania, Canada, Germania.

Sau ce salarii au bugetarii de lux ai României (Iohannis, Isărescu, Ciolacu, Chirițoiu, Enache etc).

Advertisement

Acestea sunt doar câteva din analizele realizate în exclusivitate de către Ring pe cele mai arzătoare subiecte din mediul nostru.

Dublu

Dar să revenim la actuala radiografie: în cei 30 de ani de la Revoluție s-a dublat (în termeni procentuali) numărul mamelor care au sub 15 ani. Datele au fost transmise publicației noastre de către Ministerul Sănătății.

Și iată cum stăm: în 1990, numărul total al femeilor care au născut a fost de 314.746. Dintre acestea, 580 aveau până în 15 ani. Procentual, ar însemna 0.18%.

În 2021 (acestea sunt ultimele date compilate), numărul femeilor care au născut s-a cifrat la 196.858. Dintre acestea, 745 aveau pânâ în 15 ani. Adică 0.38%.

Concluzii

Practic, numărul femeilor care au născut un copil s-a diminuat cu circa 40% de la Revoluție și până-n anul 2021. Pe de altă parte, deși sunt mai puține nașteri, sunt mult mai multe nașteri de către mame minore (vârsta de maxim 15 ani).

Dar iată exact numărul femeilor care au născut în fiecare an de la Revoluție și până-n prezent și câte au fost minore:

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *