ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

10.000 de femei vor primi bani de la stat pentru a deveni mame

Avatar

Publicat

pe

După aproape cinci luni de când a fost sistat, Programul naţional pentru creşterea natalităţii, unul dintre cele mai importante programe derulate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin care românii care suferă de infertilitate sunt ajutați cu bani de la stat să devină părinți, va fi deblocat. Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro (FIV). Finanțarea urmează să fie asigurată din fondul de rezervă al Guvernului.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat că, în apropiere de Ziua Internaţională a Familiei, marcată în fiecare an pe 15 mai, a început demersurile oficiale pentru deblocarea Programului FIV, program care a fost sistat în decembrie 2023. Practic, Ministerul Finanțelor l-a blocat din lipsa banilor, la nici două luni după ce Ministerul Familiei anunțase nu doar că va veni în sprijinul cuplurilor infertile și în 2024, ci și că va dubla numărul de beneficiari.

La finalul săptămânii trecute, a fost pus în transparență decizională proiectului de HG privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”, prin care Ministerul Familiei va sprijini familiile care își doresc copii, dar se confruntă cu probleme de sănătate de tipul infertilității.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *