ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Cea mai bună rețetă de papanași

Rețeta de papanași cu brânză, smântână și dulceață este una care va pune un pic la încercare calitățile de bucătar ale celui care o va face, dar rezultatul va fi unul uimitor pentru toți aceia care vor gusta produsul final.

Avatar

Publicat

pe

Rețeta de papanași cu brânză, smântână și dulceață este una care va pune un pic la încercare calitățile de bucătar ale celui care o va face, dar rezultatul va fi unul uimitor pentru toți aceia care vor gusta produsul final.

Rețetă de papanași cu smântână și dulceață. Cea mai delicioasă rețetă de papanași

Rețeta de papanași cu brânză de vaci, smântână și dulceață este un desert delicios și poate fi făcută de către oricine, atâta timp cât respectă cantitățile, precum și pași descriși mai jos. Reazultatul final va fi unul spectaculos, iar mulți dintre cei care știu că urmează la desert papanași probabil că vor sări peste felul principal.

Ingrediente necesare

  • 400 g branza de vaci grasa si bine scursa de zer
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt (1 lingurita rasa)
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca. 500 ml ulei pentru prajit

Pentru servirea la masă:

  • smantana fermentata (acrisoara)
  • dulceata la alegere
  • zahar pudra vanilat

Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Cea mai bună rețetă de papanași

Cum se prepară delicioșii papanași

Ingredientele de mai sus vor trebui pentru început puse la îndemână. Apoi, într-un castron mai larg se așează brânza de vaci. Peste aceasta se adaugă ouăle întregi, sarea, vanilia, precum și coaja rasă de lămâie.

Totul va trebui omogenizat cu un mixer de mână. Amestecul rezultat trebuie să fie cremos și să nu aibă cocoloașe. Nu se pune deloc zahăr în compoziție deoarece acesta o înmoaie. Deasupra se cerne făină și se adaugă și lingurița rasă de praf de copt.

Prea multă făină strică papanașii

Se omogenizează totul cu mâna, fără a se frământa prea mult, până se obține un aluat moale, ușor lipicios. Marja de toleranță la făină este de +/- 10%, în funcție de cum cere aluatul. După ce aluatula fost făcut se acoperă cu o folie de plastic direct pe suprafața aluatului. Acesat va fi dat la frigider, unde va trebui să stea 30 de minute.

După ce aluatul este scos de la frigider cel mai simplu este să decupăm papanașii cu o formă circulară pentru gogosi, de 10-12 cm, pentru ca aceștia să iasă egali. Pot fi modelați la fel de bine și cu mâna.

Advertisement

Cât timp se prăjesc papanașii

Înainte se aruncă un pic de făină pe blatul de lucru și cu sucitorul se întinde o foaie de 2,5 centtimetri grosime. Din aceasta vor fi tăiați papanașii. Întâi cu cercul mai mare, apoi cu forma mai mică. Aluatul rămas va fi întins și din el se va modela alți papanași. Din același aluat vor trebui oprite și bilele ce vor fi puse deasupra papanașilor.

Papanșii vor fi puși la prăjit până se vor face atât la supafață, cât și în profunzime. Ar trebui prăjiți câte două minute pe fiecare parte. Papanașii trebuiesc scoși pe prosoape de hârtie, pentru a se extrage surplusul de ulei. Papanașii se servesc fierbinți, imediat ce s-au scos din tigaie. Se așează pe farfurii și se garnisesc cu smântână și dulceață la alegere.  Vă dorim poftă bună!