ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce se întâmplă, de fapt, când mănânci ceapă roșie crudă. Beneficiul e uimitor

Avatar

Publicat

pe

Ceapa roșie consumată crudă are proprietăți pe care nu ți le-ai fi imaginat vreodată. Chiar dacă are și un gust ușor iute și înțepător sau îți face ochii să lăcrimeze, această legumă este un adevărat medicament natural pentru organismul uman.

Cum ajută ne ajută ceapa roșie crudă. Beneficii numeroase pentru sănătate

Ceapa roșie crudă s-a dovedit a fi, în urma unor studii realizate de-a lungul timpului, precum un elixir de sănătate garantată. După ce îi vei afla rolurile, în mod cert nu te vor mai sfii gustul și mirosul ei. O vei consuma zilnic, mai ales dacă suferi de probleme digestive sau ale inimii.

Ceapa roșie crudă previne cancerul

Un efect important pe care îl are consumul de ceapă roșie crudă este combaterea cancerului. S-a descoperit că leguma conține un flavonoid numit ”quercitină”. Datorită lui se îndepărtează celulele canceroase, în special în cazul bolnavilor de cancer ovarian, de colon, de sân, de sânge, de vezică sau de plămâni.

”Consumul de legume din genul Allium, cum ar fi usturoiul și ceapa, a fost corelat cu un risc mai scăzut de a dezvolta diferite tipuri de cancer. O analiză11 a 26 de studii a arătat că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de legume din familia Allium au fost cu 22% mai puține șanse de a fi diagnosticate cu cancer de stomac decât cele care au consumat cea mai mică cantitate.

Mai mult, o analiză12 a 16 studii efectuate la 13.333 de participați a demonstrat că cei care au avut cel mai mare aport de ceapă au avut un risc redus cu 15% de a dezvolta cancer colorectal comparativ cu cei cu cel mai mic aport de ceapă. Aceste proprietăți de combatere a cancerului au fost legate de compușii sulfului și de antioxidanții flavonoizi care se găsesc în ceapă (…)”, explică pe doc.ro dr. Oana Cuzino, medic primar Geriatrie și doctor în Științe Medicale.

Ceapa roșie crudă întărește sistemul imunitar. Dacă nu vrei să te confrunți cu răceala sau gripa pe parcurul iernii ai face bine să te alimentezi cu o cantitate mare de ceapă roșie. Simplă, pusă în salate sau în combinație cu preparate precum ciorbă, ceapa roșie îți va oferi o sănătate de fier.

Advertisement

Ceapa roșie crudă, benefică și pentru bolnavii de inimă

Pentru cei care urmează în momentul de față o dietă și vor să scape de greutate, ceapa roșie crudă este un remediu natural și 100% eficient pentru îndepărtarea grăsimii. Conținutul de compuși sulfurici omoară bacteriile care contribuie la acumularea de kilograme.

Totodată, ceapa roșie conține și prebiotice, acestea având capacitatea de a hrăni bacteriile bune din intestine. Veți vedea că nici balonarea nu se va mai produce, se reduce colesterolul, scade pofta de dulce și vei avea senzația de sațietate.

Ceapa roșie este și o sursă bogată în antioxidanți care reglează activitatea inimii. Studiile arată că leguma scade nu doar colesterolul, ci și trigliceridele și chiar riscul de a trece printr-un accident vascular cerebral. Nu în ultimul rând, se scade și tensiunea arterială.

De asemenea, ceapa roșie poate preveni și apariția osteoporozei. Femeile aflate în postmenopauză suferă în general de această afecțiune. Tot conținutul de quercitină întărește oasele și îmbunătățește circulația sângelui. Problemele locomotorii vor dispărea treptat.