ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

De ce e bine să pui fructele proaspete în borcan. Trucul care îți poate salva produsele

Avatar

Publicat

pe

Fructele proaspete pot fi ținute în borcan pentru a se păstra cât mai mult timp. Această metodă va face ca produsele să nu se mai deteriozeze atât de repede. Iată cum trebuie să le pregătești!

De ce e bine să pui fructele proaspete în borcan. Trucul poate face minuni

Fructele sunt foarte sănătoase atunci când sunt consumate proaspete și există metode pentru ca acestea să se mențină așa cât mai mult timp. De exemplu, dacă le păstrezi în borcan, își vor păstra prospețimea, metodă care este eficientă mai ales în cazul fructelor de pădure.

Atunci când sunt puse în borcan, se vor păstra mult mai bine decât dacă stau în ambalajul de plastic, în frigider. După ce ajungi acasă de la cumpărături, fructele trebuie scoase imediat din ambalajele de plastic.

Dacă fructele și legumele se pun în borcane etanșe, se pot păstra proaspete timp de aproximativ 1 – 2 săptămâni. Atunci când acestea sunt expuse la aerul obișnuit, procesul de maturare continuă pentru cele mai multe fructe și legume. Din acest motiv, cele lăsate în bucătărie, pe blat, se vor deteriora mai repede decât dacă le păstrezi la frigider.

În plus, frigiderul este un mediu destul de umed, în care fructele proaspete se vor deteriora mult mai repede. Atunci când sunt puse în borcane etanșe, fructele și legumele se mențin mai mult timp deoarece nu mai sunt supuse umidității externe.

Chiuveta se umple cu apă curată. În apă se adaugă câteva linguri de oțet distilat pentru a elimina de pe fructe bacteriile care le fac să se deterioreze foarte repede.

Advertisement

Următorul pas este să înmoi fructele în apa cu oțet pentru scurt timp. Acestea se toarnă apoi într-un strecurător și se clătesc bine cu apă rece. Se pun apoi pe un prosop de hârtie pentru a se usca.

Atunci când fructele sunt complet uscate, se pun în borcane curate și sterilizate. Înainte de a le depozita în frigider, pune capacul la borcane și asigură-te că acestea sunt închise etanș.

Borcanele se depozitează apoi în frigider. Metoda este eficientă mai ales pentru fructele de pădure, cum ar fi murele, zmeura sau afinele, care se vor păstra mai mult timp, conform Home Stead Crowd.

Cum pregătești alte fructe pentru a le pune în borcan

În cazul altor fructe, se poate ca acestea să necesite mai multă pregătire înainte de a fi puse în borcane. Metoda de a le înmuia în apă cu oțet este una eficientă pentru orice fruct, așa că e necesar să o urmezi.

Strugurii se pot păstra întregi în borcan, dar asigură-te că îi desprinzi de ciorchini prima dată. Și pepenele se poate menține proaspăt. Înainte de a-l pune în borcan, trebuie să-l tai cuburi sau să utilizezi un instrument special pentru a scoate biluțe de pepene.

Ananasul proaspăt trebuie curățat, tăiat cuburi, înmuiat în apă cu oțet, apoi uscat, după care îl poți pune în borcane. Fructele kiwi se curăță și ele, apoi se aplică aceiași pași, înainte de a le pune în borcan.

Metoda funcționează și pentru castraveți și ardei, pe care îi tai felii, apoi în înmoi în apa cu oțet. Se usucă bine și se pun în borcan. Trucul este potrivit și pentru roșiile cherry.

Advertisement

Pentru ca fructele să se mențină cât mai mult, asigură-te că le îndepărtezi pe cele deteriorate, care nu mai sunt proaspete. Poți adăuga, în partea de jos a borcanului, o bucată de hârtie absorbantă. În acest fel, orice urmă de umezeală va fi absorbită.