ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

5 beneficii necunoscute pe care le ofera busuiocul sanatatii tale

Busuiocul ne insoteste in viata in cele mai importante momente si are grija de sanatatea noastra asa cum nici nu ne imaginam.

Avatar

Publicat

pe

„Busuioc la nastere/ Busuioc la moarte/ Floare de tristete/ Floare de noroc…/ Doamne, cum incape,/ Viata noastra, toata,/ Intre doua fire/ Mici de busuioc” – aceasta cantare a lui Vasile Romanciuc nu e departe de adevar.

Busuiocul ne insoteste in viata in cele mai importante momente si are grija de sanatatea noastra asa cum nici nu ne imaginam.

5 beneficii necunoscute pe care le are busuiocul pentru tine:

1. ANTISEPTIC RESPIRATOR

Busuiocul poate fi folosit cu incredere pentru inflamatiile cailor respiratorii. Planta are rol de antiseptic respirator, antiseptic, antitusiv si bronhidalatator. Ceaiul de busuioc, de pilda, este un tonic general si ajuta la refacerea sistemului imunitar afectat de virusii si infectiile ce au pus stapanire pe caile respiratorii.

2. ADJUVANT IN PROBLEMELE CU FICATUL

Advertisement

Busuiocul este una dintre plantele cu cele mai cunoscute proprietati dezifenctante. Detoxifiaza ficatul datorita substantelor cetonice care se regasesc in frunzele acestei plante aromate.

Substantele cetonice au o actiune directa asupra celulelor hepatice. Se creeaza reactii biochimice in lant in organism, iar asta duce la producerea rapida a unor enzime necesare bunein functionari a ficatului.

3. MENTINE GREUTATEA CORPORALA

Daca vrei echilibru privind masa ta corporala, consuma cat mai mult busuioc. Nu de alta, dar elimina toxinele culese din carnea prajita, cartofi prajiti, o serie de coloranti chimici si grasimi.

4. SCAPI DE FEBRA

Cu frunzele de busuioc poti sa ii spui „Pa” febrei tale. Busuiocul poate fi consumat sub forma de suc, ceai sau decoct pentru ameliorarea febrei si reducerea simptomelor enervante ale racelii.

5. SCAPI DE DURERILE DE CAP

Advertisement

Busuiocul inlatura stresul si ajuta persoanele depresive. Acesta te scapa de durerile de cap sub forma decoctului de frunze de busuioc.

Daca le amesteci cu pasta de santal vei realiza cel mai mare inamic al problemelor care iti afecteaza sistemul nervos. In plus, busuiocul este recomandat de medici si ca remediu de relaxare si este o arma imbatabila impotriva anxietatii.