ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Pisica – 7 beneficii dovedite științific ale companionului blănos

Sunt pufoase, independente și internetul le iubește. Însă acestea nu sunt singurele beneficii pe care le putem avea dacă avem în familia noastră un astfel de companion blănos.

Avatar

Publicat

pe

Sunt pufoase, independente și internetul le iubește. Însă acestea nu sunt singurele beneficii pe care le putem avea dacă avem în familia noastră un astfel de companion blănos. Am strâns pentru voi 7 beneficii dovedite științific care demonstrează ce grozave sunt pisicile de fapt.

  1. Reduc riscul de afecțiuni ale inimii – studiile au demonstrat că deținerea unei pisici poate reduce stresul, ceea ce se traduce în reducerea riscului de afecțiuni cardio-vasculare. Astfel, un tovarăș blănos poate reduce riscul unui atac de cord cu aproximativ 30%.
  2. Torsul lor ajută la vindecarea tendoanelor, oaselor și a mușchilor – torsul unei pisici este unul dintre cele mai liniștitoare sunete din lume, iar aceasta s-a dovedit științific ca functioneaza pe o frecvență de 20-140 HZ, ceea ce ajuta la vindecarea în urma unei răni. 3.
  3. Calitatea somnului – Mai multe studii efectuate în Marea Britanie au constatat că oamenii (în special femeile) preferă să doarmă cu pisicile în locul partenerilor lor și chiar raportează că dorm mai bine cu o pisică decât cu un tovarăș de pat uman. Un studiu recent efectuat de Centrul Clinic Mayo pentru Medicina Somnului a reușit să confirme aceste constatări: 41% dintre persoanele din acest studiu au indicat că dorm mai bine din cauza animalului lor de companie, în timp ce doar 20% au spus că a condus la tulburări.
  4. Te vor face să fii mai atractivă – Cercetările efectuate de Dr. June Nicolls, cercetător principal în domeniul animalelor de companie, au descoperit că femeile erau mai susceptibile de a fi atrase de bărbații cu animale de companie, cu un procent de 90% dintre femeile singure care percep bărbații cu pisici ca fiind mai drăguți decât cei fără.
  5. Reduc stresul și anxietatea – A avea o pisică în jurul tău poate declanșa de fapt eliberarea de substanțe chimice calmante în corpul tău, care îți scad stresul și anxietatea ușoară.
  6. Mai puține alergii pentru copiii tăi – În 2002, Institutul Național de Sănatate a lansat un studiu care a descoperit că copiii cu vârsta sub un an care erau expuși unei pisici aveau mai puține șanse să dezvolte tot felul de alergii. Potrivit lui Marshall Plaut, MD, șeful secției de mecanisme alergice de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, „expunerea ridicată la animale de companie la începutul vieții pare să protejeze împotriva alergiilor la animale de companie, dar și a altor tipuri de alergii comune, cum ar fi alergia la acarieni, ambrozie și iarbă.
  7. Chiar și vizionarea de clipuri cu pisici face bine – Un studiu pe un eșantion de 7.000 de oameni, realizat de Universitatea Indiana din Bloomington, a constatat că vizionarea videoclipurilor cu pisici pe internet mărește energia spectatorilor și emoțiile pozitive, reducând în același timp sentimentele negative. Se pare că toate acele ore petrecute pe YouTube ți-au adus în final ceva bun.