ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Riști să se îmbolnăvească dacă va consuma asta

Avatar

Publicat

pe

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Sunt unele alimente care pot să-ți îmbolnăvească animalul și tu nici să nu știi!

Ce nu trebuie să îi dai pisicii să mănânce. Pot să îi provoci și moartea

Ciocolata conține o substanță numită teobromină, care este toxică pentru pisici. Teobromina este un stimulent care afectează sistemul nervos central și sistemul cardiovascular.

Pisicile, în general, metabolizează teobromina mai lent decât oamenii, ceea ce face ca această substanță să rămână în sistemul lor mai mult timp și să se acumuleze în cantități care pot deveni toxice.

Toxicitatea teobrominei în cazul pisicilor poate cauza simptome precum vărsături, diaree, hiperactivitate, palpitații, tremurături musculare, sau chiar probleme mai grave, cum ar fi insuficiență cardiacă sau respiratorie. În cazuri extreme, consumul de ciocolată poate fi fatal pentru pisici.

Ce alte alimente banale nu pot mânca pisicile

Strugurii și stafidele pot fi extrem de toxice pentru pisici și pot provoca insuficiență renală. Cu toate că mecanismul exact nu este pe deplin înțeles, consumul chiar și a unei cantități mici de struguri sau stafide a fost asociat cu apariția insuficienței renale acute la pisici.

Simptomele pot include vărsături, diaree, scădere în greutate, lipsa poftei de mâncare, și scădere a producției de urină.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *