Cea mai rară felină mare din lume poate fi văzută și în România. Este extrem de periculoasă, ucide animale de zece ori mai grele decât ea, iar momentan este și pe cale de dispariție.
Ca mai rară felină mare din lume poate fi văzută în România
Care este cea mai rară felină mare din lume și cum de se găsește în România? Este vorba despre leopardul de Amur. În anul 2017, World Wildlife Fund (WWF) spunea că este cea mai rară felină mare din lume.
Acum, curioșii vor putea vedea acest exemplar la Grădina Zoologică din Sibiu. Trebuie menționat faptul că acesta este singurul exemplar din România, iar după cum spune medicul veterinar al grădinii zoologice, este și o specie pe cale de dispariție.
Singurul leopard de Amur din România este un mascul și are 13 ani. Exemplarul a ajuns în țara noastră datoria unei colaborări cu Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice, arată sursa citată.
Astfel, animalul sălbatic a fost adus din Olanda, la Sibiu. Iar cei care vor să îl admire pot să meargă direct la Grădina Zoologică din Oraș, mai adăugă medicul veterinar.
Cum a ajuns leopardul de Amur în țara noastră
“Este singurul exemplar din România. Este o specie pe cale de dispariţie. (…) O perioadă de timp s-au înmulţit doar în grădinile zoologice. Noi avem un mascul care are 13 ani.
E singurul din România, datorită colaborării cu Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice am avut ocazia să avem acest exemplar deosebit şi rar în grădina noastră. Noi l-am adus din Olanda, de la Rotterdam, la Sibiu”, a declarat pentru Agerpres medicul veterinar de la Zoo Sibiu, Liviu Todescu.
Leopardul de Amur din România s-a născut în Belgia, iar mai apoi a ajuns la un parc zoo din Olanda. Ulterior, cea mai rară felină mare din lume a ajuns în 2019 în țara noastră, pe când avea doar opt ani.
În ceea ce privește vârsta medie, Liviu Todescu spune că exemplarul parte să trăiască până la 20 de ani. Deși la prima vedere poate să fie confundat cu jaguarul, adevărul este că leopardul de Amur este mult mai activ dimineață sau după-amiază.
Astfel, cei care își doresc să îl vadă în mișcare, ar fi bine să aleagă acest interval orar. Alte caracteristici importante sunt legate de modul în care această specie vânează. Deși este o felină solitară, știe cum să pândească.
De asemenea, are între 32 și 48 de kilograme, dar poate să vâneze și o pradă de până la 10 ori mai mare decât propria sa greutate. Sunt animale tăcute în general și preferă să își vâneze prada de la distanță, după ce o analizează. Leopardul de Amur este la rândul său vânat pentru blana lui deosebită.