Usturoiul verde este apreciat încă din antichitate pentru proprietățile sale extraordinare în ameliorarea și tratarea a numeroase boli.
Cea mai bună perioadă pentru a-l consuma este primăvara, acesta fiind destul de dificil de găsit pe piață în restul anotimpurilor.
În compoziţia acestuia se regăsesc mai multe vitamine necesare organismului precum A1, B1, B2 şi C și multe alte substanțe precum potasiu, iod, fosfor, siliciu, sulf, calciu, aminoacizi. Totodată, este știut faptul că usturoiul conține și anumite substanțe anticancerigene. Există numeroase moduri în care putem consuma usturoiul verde, însă, de departe, cea mai benefică modalitate este consumul în stare crudă.
Fie că vorbim de salate sau asocierea lui cu orice alte alimente, organismul va beneficia în totalitate de efectele sale curative în acest fel. Atât usturoiul verde şi cel uscat reprezintă surse de alicină, un antibiotic natural căruia i se alătură substanţe cu rol antiinflamator, antiviral şi antifungic. Reprezintă un adjuvant al sistemul imunitar în ceea ce privește protejarea organismului de infecţii şi de alte boli.
– https://ziarulring.ro/stiri/sanatate/235642/2014/BENEFICIILE-MIRACULOASE-ale-consumului-de-USTUROI-VERDE