ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Obiceiuri simple care vă accelerează metabolismul

Unele gesturi pe care le faceţi zilnic, conştient sau nu, vă pot schimba viaţa.

Avatar

Publicat

pe

Unele gesturi pe care le faceţi zilnic, conştient sau nu, vă pot schimba viaţa.

Dacă respectaţi câteva reguli simple, vă acceleraţi metabolismul şi, automat, vă menţineţi silueta sau scăpaţi de kilogramele în plus.

Majoritatea supraponderalilor susţin că nu pierd în greutate deşi ţin dietă aproape tot timpul. De asemenea, ei au tendinţa de a arunca vina, pentru acumularea kilogramelor în plus, pe moştenirea genetică. Vestea bună este că există un set de reguli care ne ajută să ne accelerăm metabolismul.

Ceaiul verde, cafeaua şi apa rece fac minuni


„Bogat în cofeină, ceaiul verde are proprietatea de a grăbi arderea grăsimilor prin stimularea metabolismului. De asemenea, este o sursă de antioxidanţi şi flavonoizi care ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la menţinerea sănătăţii. Un alt truc pentru a accelera metabolismul este să beţi apă rece. Organismul va fi forţat să consume mai multă energie pentru a o încălzi şi, astfel, veţi pierde calorii. Şi cafeaua are proprietatea de a creşte rata metabolică”, ne recomandă dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Nu vă înfometaţi„Metabolismul nu va fi accelerat şi nici nu veţi slăbi dacă vă înfometaţi. Pentru a pierde în greutate, trebuie să reduceţi numărul de calorii, dar nu sub 1.000 pe zi. Prin înfometare, organismul va intra într-un soi de «panică» şi va stoca orice mâncaţi. În plus, dacă nu respectaţi mesele principale ale zilei şi gustările, riscaţi să dezvoltaţi afecţiuni digestive”, susţine specialistul.

Nu excludeţi proteinele din meniu


„Din alimentaţia zilnică nu trebuie să lipsească proteinele. Acestea ajută organismul să nu piardă masa musculară odată cu scăderea în greutate. Mai mult, consumul de proteine duce şi la creşterea ratei de ardere a grăsimilor. Evident că nu trebuie să mâncaţi doar carne la toate mesele. Există proteine şi în ouă, brânză de vaci, lapte, iaurt şi nuci”, recomandă medicul.

Acordaţi importanţă fierului şi vitaminei D


„Pentru a accelera metabolismul şi a slăbi sănătos şi frumos, păstrând masa musculară, nu trebuie să ocoliţi alimentele bogate în fier. Fructele de mare, fasolea, spanacul şi cerealele integrale sunt surse naturale de fier. De asemenea, vitamina D ajută la conservarea masei musculare, aşa că trebuie să includeţi în meniu somon, ton, tofu şi cereale”, explică dr. Luca.

Advertisement

„Nu beţi mult alcool pentru că acesta scade rata metabolică, iar grăsimile se ard mai greu.”, Dr. Laurenţiu Luca

„La fiecare 10 ani, metabolismul scade cu 5-10%, aşa că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ar trebui să reducem şi numărul de calorii consumate dacă dorim să ne menţinem normoponderali.”, Dr. Laurenţiu Luca

„Alimentele proaspete accelerează metabolismul, iar cele conservate, care conţin chimicale, îl încetinesc.”, Dr. Laurenţiu Luca


https://ziarulring.ro/stiri/sanatate/233481/2014/Obiceiuri-simple-care-va-accelereaza-metabolismul

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *