ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Nu mai luați aceste medicamente! Se poate ajunge la orbire

Consumul unor anumite medicamente este extrem de riscant, iar specialiștii avertizează că se poate ajunge chiar la orbire.

Avatar

Publicat

pe

Consumul unor anumite medicamente este extrem de riscant, iar specialiștii avertizează că se poate ajunge chiar la orbire.

Atenție mare când consumați medicamente. Un număr de medicamente pot provocva tulburări ale vederii. Acest lucru se regăsește inclusiv în prospect, acolo unde sunt menționate efectele secundare.

Risc medical

Potrivit doctorului Monica Pop, pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

Alte medicamente care cresc presiunea intraoculară sunt cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii.

”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, a explicat Monica Pop, potrivit doctorulzilei.ro

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *