ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Meserie grea! Un polițist a fost omorât de un cocoș de luptă

Cine spune că meseria de polițist nu e una din cele mai grele, se înșeală. Oamenii legii își pun viața în pericol chiar în cele mai neobișnuite moduri, și chiar și atunci când nu se așteaptă nimeni la așa ceva.

Avatar

Publicat

pe

Cine spune că meseria de polițist nu e una din cele mai grele, se înșeală. Oamenii legii își pun viața în pericol chiar în cele mai neobișnuite moduri, și chiar și atunci când nu se așteaptă nimeni la așa ceva.

Săptămâna aceasta, un polițist filipinez a fost ucis de un cocoș.

Locotenentul Christine Bolok a fost atacat și ucis de un cocoș de luptă în timpul unei razii care viza o bătaie ilegală organizată în provincia nordică Samar din Filipine, relatează BBC News. El a fost lovit cu lama ascuțită care este legată, de obicei, de picioarele păsărilor aruncate în ring.
Bărbatul a fost tăiat la coapsa stângă, lama secționându-i artera femurală. Hemoragia care a urmat a fost așa de puternică, încât, în ciuda intervenției rapide a medicilor, polițistul a fost declarat mort la scurt timp după ce a fost adus la spital.

„Nu mi-a venit să cred prima oară când mi s-a spus. În 25 de ani, nu mi s-a mai întâmplat să pierd un polițist din cauza unei lupte între cocoși”, a comentat șeful poliției locale, pentru sursa citată.

Luptele de cocoși, extrem de populare în Filipine, au fost interzise pe perioada pandemiei de coronavirus. În urma raziei, trei persoane și șapte cocoși au fost reținuți de poliție.

Familia regală a României implicată în lupte de cocoși

Luptele de cocoși sunt ilegale în mare parte a lumii. E de notorietate scandalul internațional în care a fost implicată Principesa Irina, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai I al României și a Reginei Ana. Aceasta a fost arestată în America pentru că organiza, împreună cu soțul ei, lupte ilegale de cocoși. Ca și în Filipine, cocoșii puși în luptă aveau lame ascuțite prinse de picioare.

Advertisement

Ea și soțul ei, John Walker, fost ajutor de şerif, au fost acuzați că au organizat pariuri ilegale, lupte ilegale de cocoşi şi că a conspirat pentru a încălca legislaţia în vigoare cu privire la protecţia animalelor.

Familia Walker a fost arestată în 2013, după ce autoritățile au descoperit că a organizat cel puțin 10 lupte de cocoși într-o magazie aflată pe o proprietate a lor din statul Oregon. Anchetatorii spun că spectatorii plăteau câte 20 de dolari ca să vadă lupta de cocoși, ce aveau legate cuțite de picioare.

Principesa Irina și soțul ei au fost plasați, în 2014, la trei ani sub supraveghere de un judecător federal, și au avut de plată 200.000 de dolari daune, statului american. Ulterior acestui incident, Irina a fost exclusă din familia regală, împreună cu fiul, Mihai şi fiica, Angelica, prin decizia Regelui Mihai. Acesteia i s-au retras drepturile succesorale la tronul României şi titulatura oficială.