ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

EXCLUSIV! TOPUL celor mai valoroși fotbaliști români din ultimii 20 de ani! Cine e CEL MAI SCUMP FOTBALIST din istoria României

Naționala României s-a calificat după opt ani la un nou Campionat European, dar prezentul și viitorul nu sună deloc bine pentru noi.

Avatar

Publicat

pe

Naționala României s-a calificat după opt ani la un nou Campionat European, dar prezentul și viitorul nu sună deloc bine pentru noi.

Sportul din țara noastră e într-o decădere totală, din nefericire, chiar dacă mai mișcăm câteodată la nivel de echipă națională.

Jucători scumpi

Iar acest lucru se vede din valoarea jucătorilor români. Care a scăzut treptat sau s-a menționat la un nivel mediocre, deși prețul jucătorilor de fotbal a explodat în ultimul deceniu.

În acest moment, la nivel mondial, cei mai scumpi jucători sunt Erling Haaland și Kylian Mbappe, ambii cotati la 180 de milioane de euro, potrivit TransferMarkt. Locul trei e ocupat de Jude Bellingham și Vinicius Junior (ambii cotați la 150 de milioane de euro). Saka de la Arsenal și Victor Oshimen de la Napoli sunt pe locul următor, evaluati la 120 de milioane de euro.

Top 500

Din nefericire, România nu are niciun jucător în Top 500. Cel mai scump fotbalist român este Radu Drăgușin, de la Genoa, care are o valoare de piață de 10 milioane de euro.

Pe ultimul loc în Top 500 sunt 86 de jucători, fiecare cu aceeași valoare de 20 de milioane de euro. E greu de crezut, în acest caz, că vreun fotbalist de la noi ar putea intra și in top 1000.

Advertisement

De altfel, suntem extrem de departe față de fotbalul cu adevărat valoros. În ultimii 23 de ani, din 2000 și până-n prezent, un singur fotbalist român a depășit nivelul de 20 de milioane de euro.

Este vorba de Adrian Mutu, care în sezonul 2008/2009 era cotat la 25 de milioane de euro. Pe atunci juca la Fiorentina și marca gol după gol. Mai mult, venea după formații mult mai galonate, Chelsea, Juventus.

Adrian Mutu

Da, pare incredibil că acum 15 ani un fotbalist de la noi putea să aibă o asemenea valoare. După Mutu, alte cote mari au avut: Cristian Chivu (18 milioane în 2009/2010), Ionuț Radu și Răzvan Marin (15 milioane de euro), dar după ani buni (2018/2019 și 2020/2021.

Iar zorii nu se arată prea roz: e puțin probabil să vedem un jucător român care să sară de o asemenea valoare în următorii ani. De altfel, sunt agentii de pariuri care au cote mari pentru acest fapt, ca niciun jucator roman nu va depasi valoarea de 25 de milioane in urmatorii 3 ani.

Dar iată care a fost cel mai valoros jucător român în ultimii 23 de ani:

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *