ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

TOP 10 FOTBALIȘTI care au câștigat cei mai mulți bani în 2023. SUME COLOSALE

Câștigurile din fotbal au ajuns la niște niveluri greu de imaginat cu ani în urmă. Și greu de imaginat și dacă vom compara cu orice altă industrie.

Avatar

Publicat

pe

Câștigurile din fotbal au ajuns la niște niveluri greu de imaginat cu ani în urmă. Și greu de imaginat și dacă vom compara cu orice altă industrie.

Portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar sunt jucătorii cu cele mai mari venituri din fotbalul mondial în 2023, potrivit revistei economice americane Forbes, informează agenţia EFE.

CR7 e lider

Cristiano Ronaldo, care a semnat în iarnă cu echipa saudită Al-Nassr, după despărţirea de Manchester United, a doborât toate recordurile, având cel mai mare contract pe un fotbalist, care îi aduce în conturi 260 de milioane de dolari în acest sezon.

Lionel Messi ocupă locul secund în această ierarhiei, cu venituri totale de 135 de milioane de dolari, graţie acordului semnat cu echipa americană Inter Miami, al cărei coproprietar este fostul fotbalist englez David Beckham.

Pe poziţia a treia în top-ul realizat de Forbes se află brazilianul Neymar, care a plecat de la Paris Saint-Germain la Al-Hilal, în Arabia Saudită, pentru care a marcat luna aceasta primul său gol. Cu o listă extinsă de sponsori, de la Puma la Red Bull, fotbalistul originar din Sao Paulo încasează 112 milioane de dolari pe sezon.

Mbappe a cazut pe patru

Francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) care a dominat acest clasament în 2022, se află acum doar pe locul al patrulea, cu venituri de 110 milioane de dolari.

Compatriotul său Karim Benzema, fostul căpitan al echipei Real Madrid, ocupă poziţia a cincea, cu 106 milioane de dolari pe sezon, după transferul său la Al-Ittihad, campioana en titre din Arabia Saudită.

Advertisement

Trei jucători din Premier League figurează în clasamentul celor mai bine plătiţi zece jucători din fotbalul mondial: norvegianul Erling Haaland (Manchester City/58 milioane de dolari), egipteanul Mohamed Salah (Liverpool/53 milioane de dolari) şi belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City/39 milioane de dolari).

Sadio Mane, unul dintre fotbaliştii cei mai prolifici din istoria Senegalului, în prezent coleg cu Ronaldo la Al-Nassr, ocupă poziţia a opta, cu venituri de 52 de milioane de dolari.

Clasamentul celor mai bine plătiţi fotbalişti ai planetei:

  1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Al-Nassr) 260 milioane dolari
  2. Lionel Messi (Argentina/Inter Miami) 135 milioane
  3. Neymar (Brazilia/Al-Hilal) 112 milioane
  4. Kylian Mbappe (Franţa/PSG) 110 milioane
  5. Karim Benzema (Franţa/Al-Ittihad) 106 milioane
  6. Erling Haaland (Norvegia/Manchester City) 58 milioane
  7. Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) 53 milioane
  8. Sadio Mane (Senegal/Al-Nassr) 52 milioane
  9. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City) 39 milioane
  10. Harry Kane (Anglia/Bayern Munchen) 36 milioane

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *