ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

„De ce mi-ai dat 4?” Profesorii vor fi puși să explice în scris notele date elevilor

Avatar

Publicat

pe

Statutul elevului care a intrat în vigoare anul trecut este deja considerat depășit. Asociațiile elevilor, împreună cu ONG-urile, au făcut o nouă listă de propuneri pentru modificări legislative care să ușureze viața elevilor.

Printre cele mai importante modificări cerute de elevi se numără temele pentru acasă, care nu ar trebui să depășească o oră în clasele I-IV și două ore pentru restul claselor, dar se cere și eliminarea evaluării acestora de către profesori, pe sistemul american. În plus, cadrele didactice ar putea fi obligate să motiveze în scris notele pe care le dau, la cererea elevilor sau a părinților. Una dintre problemele rămase nerezolvate în ultimii ani este greutatea ghiozdanului, pentru care ar trebui să se renunțe la o parte din materialele didactice.

Ministerul Educației lucrează la un nou proiect de statut al elevului, dar până la apariția acestuia au fost depuse deja propuneri din partea asociațiilor de elevi și din partea organizației Salvați Copiii – ONG care cere, printre altele, eliminarea evaluării temelor pentru acasă de către profesori, cu excepția referatelor sau proiectelor. Proiectul propus de Salvați Copiii a fost depus la registratura Ministerului Educației săptămâna trecută, de un grup de reprezentanți ai copiilor, voluntari ai organizației, împreună cu reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București-Ilfov și Asociației Vâlcene a Elevilor.

Citește articolul integral aici.

Advertisement