ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Guvernul dă o lecție de plecat din țară elevilor olimpici. Ministerul Finanțelor a blocat bursele olimpicilor de la Ministerul Educației

Avatar

Publicat

pe

Elevii olimpici ai României nu și-au mai primit bursele de anul trecut, pentru că banii au fost blocați de Ministerul Finanțelor.

Deși Ministerul Educației a solicitat plățile, iar primăriile ar fi trebuit să primească banii și să plătească bursele celor mai performanți elevi din țară, funcționarii de la Finanțe nu au vrut să deblocheze aceste fonduri timp de cinci luni și nici nu au dat vreo explicație. „Oalele sparte” sunt plătite de colegii lor de la Educație, deși blocajul nu a fost provocat nici de ei, nici de primării. Faptul că bursele olimpicilor se vor plăti abia de săptămâna viitoare, din bugetul pe anul 2024, pentru anul trecut, arată că România are probleme grave cu deficitul bugetar, iar de la nivelul Ministerului Finanțelor se mai „reglează” din plăți, astfel încât să se treacă de la un buget anual la altul – aceasta nefiind singura plată făcută cu întârziere.

Ministerul Finanțelor este întotdeauna responsabil de blocarea banilor, când instituțiile trebuie să facă plăți, dar și atunci când se stabilesc prevederile legislative. Același minister a fost și cel care a decis că olimpicii cu mai multe medalii pot primi doar o singură bursă de excelență în loc de câte una pentru fiecare olimpiadă câștigată. 

Citește articolul integral aici.