ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Farsa alegerilor din Rusia. Aprobați de Kremlin, „contracandidații” lui Putin trebuie să se asigure că liderul suprem căștigă cu un scor zdrobitor

Avatar

Publicat

pe

​​​​​​​În condițiile în care realegerea lui Vladimir Putin este o simplă formalitate, candidații cărora li s-a permis să participe la alegerile prezidențiale din luna martie nu sunt foarte siguri ce ar trebui să facă pentru ca șeful de la Kremlin să obțină o victorie zdrobitoare. În acest moment, ei știu un singur lucru – acela că înfrângerea lor este sigură. Oamenii de paie puși de Moscova să dea așa-zisei curse electorale o aparență de democrație nici măcar nu se mai prefac că luptă cu Putin.

„Nu visez să îl înving pe Putin. Ce rost ar avea?”, afirma cu nonșalanță Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), imediat după ce își înregistra candidatura, în decembrie 2023, la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Andrei Bogdanov, candidatul Partidului rus al Libertății și Justiției, a fost și mai tranșant, atunci când era întrebat dacă poate câștiga: „Bineînțeles că nu. Am față de idiot?”.

Citește articolul integral aici.