ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Cum va arăta România peste 100 de ani. Schimbările majore din întreaga lume

Cum va arăta România peste 100 de ani. Schimbările majore din întreaga lume

Avatar

Publicat

pe

Oamenii de știință au creionat din cuvinte cum va arăta lumea peste 100 de ani. Astfel, printre alte minunății, atunci când vei vrea să faci grătar va trebui să își faci cele necesare, carne, mici, cârnați, la imprimanta 3D.

Oamenii de știință au previzionat cum va arăta lumea peste 100 de ani. Casele, construite doar de imprimante 3D

Întrebarea cum va arăta orașul tău peste 100 de ani le-a fost pusă și unor oameni la 1900. Aceștia iamginau orașe precum Sighișoara, Baia Mare sau Deva cu mașini zburătoare.
Este vorba despre mai multe cărți poștale inspirate din romanele francezului Jules Verne care circulau în regiunea Transilvaniei în jurul anului 1900. Imaginile cu pricina înfăţişau oraşele din Transilvania aşa cum credeau unii dintre cei care le populau la începutul secolului al XX-lea că vor arăta peste 100 de ani, adică în anii noștri, anii 2000.

Cum vedeau oamenii la 1900 viața peste 100 de ani

În fotografii se poate vedea cum cei ce au creat cărțile poștale se așteptau ca în anul 2000, în orașe precum Deva sau Baia Mare să circule tramvaie suspendate, iar oamenii să se deplaseze cu tot soiul de mașini zburătoare. Culmea, în tot acest timp, din creionările de acum 100 de ani nu lipsesc mașinile și nici chiar căruțele.

Potrivit oamenilor de știință, până în anul 2118, vor exista „orașe-bulă” care vor permite oamenilor să trăiască pe fundul oceanelor. Casele nu se vor mai construi tradițional, ci vor fi printate 3D, la fel și mâncarea. Adică, oamenii vor descărca rețetele care le plac de pe Internet, iar o imprimantă 3D se va ocupa de gătitul ei.

Hologramele vor ușura viața oamenilor

În plus, vor apărea și hologramele, în urma cărora oamenii nu vor mai fi nevoiți să fie prezenți fizic în anumite locuri. Nu în ultimul rând, peste 100 de ani, oamenii vor atinge cu ușurință vârsta de 100 de ani. Totodată, aceia care vor vrea să devină părinţii vor putea manipula genele copiilor lor.

Scopul manipulării genetice este acela de a preveni sau trata anumite boli, dar, în acelaşi timp, tehnicile de inginerie genetică pot fi folosite şi pentru „proiectarea” unei noi fiinţe umane sau pentru „îmbunătăţirea” unei persoane adulte printr-un aşa-zis „tuning uman” ce presupune mărirea capacităţilor senzoriale sau fizice dincolo de normalitatea înnăscută.

Advertisement

Roboții vor lua munca multor oameni

Cercetătorii au mai previzionat că o mare parte dintre muncile care sunt acum făcute de către om vor fi făcute de către roboți. Și chiar dacă multe dintre fabrici vor înlocui angajații cu roboți, potrivit previziunilor cercetătorilor, salariile vor fi mult mai mari peste tot în lume.