ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Atrocitatea lui Nicolae Ceaușescu. Decizia cutremurătoare pe care a luat-o împreună cu Elena Ceaușescu

Atrocitatea lui Nicolae Ceaușescu. Decizia cutremurătoare pe care a luat-o împreună cu Elena Ceaușescu.

Avatar

Publicat

pe

Atrocitatea lui Nicolae Ceaușescu. Decizia cutremurătoare pe care a luat-o împreună cu Elena Ceaușescu. Pe 9 ianuarie 1990, Associated Press relata mărturia generalului Mihai Chiţac, care dezvăluia ce decizii au luat Elena şi Nicolae Ceauşescu cu privire la evenimentele de la Timişoara.

Acest oraș, la 20 decembrie 1989, devenea primul oraş liber din România.
Atrocitatea lui Nicolae Ceaușescu. Ce decizie cutremurătoare a luat împreună cu Elena Ceaușescu


Dictatorii Nicolae și Elena Ceaușescu vroiau înnăbuşirea rapidă şi cu orice preţ a răscoalei de la Timişoara. Unii dintre executanți nu erau de aceiași părere. Acela a fost momentul în care, potrivit generalului Mihai Chiţac, cei doi şi-au arătat cea mai hidoasă latură a lor. A ordonat soldaţilor să deschidă focul şi chiar să treacă peste ei cu tancurile.


„BUCUREȘTI, România. Nicolae Ceaușescu a ordonat trupelor să tragă asupra protestatarilor la începutul revoltei din România, iar soția lui le-a spus soldaților care nu doreau să împuște o femeie însărcinată să o doboare cu un tanc, a declarat astăzi ministrul de Interne.
Atrocitatea lui Nicolae Ceaușescu. Decizia cutremurătoare pe care a luat-o împreună cu Elena Ceaușescu


Mihai Chițac, comandantul Garnizoanei București


Ministrul de Interne, Mihai Chiţac, fostul comandant militar al Garnizoanei București și unul dintre primii generali care a sprijinit civilii care căutau înlăturarea lui Ceaușescu, a vorbit cu lacrimi în ochi despre masacrul manifestanților neînarmați din Timișoara, la 300 de mile nord-vest de Bucureşti, la mijlocul lunii decembrie. Atrocitatea a dezlănțuit Revoluția populară care i-a răsturnat pe dictatorul și pe soția sa, Elena. Aceștia au fost condamnați pentru «crime grave» și executați la 25 decembrie.


Ceaușescu a dat ordine stricte de împușcare, a spus Chiţac. Unitățile speciale au fost trimise» să se infiltreze în rândurile Armatei, «iar aceste unități au provocat genocidul general la Timișoara.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *