ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Petrecerea din Ferentari la care s-au cunoscut Nicolae și Elena Ceaușescu. Ce a primit Lenuța

Nicolae și Elena Ceaușescu, cel mai puternic cuplu din istoria României, s-au cunoscut la o petrecere organizată în Ferentari.

Avatar

Publicat

pe

Nicolae și Elena Ceaușescu, cel mai puternic cuplu din istoria României, s-au cunoscut la o petrecere organizată în Ferentari. Acela a fost momentul de formare al cuplului ce avea să ia decizii care au schimbat țara.

Elena și Nicolae Ceușescu s-au cunoscut la o petrecere din Ferentari. Ce a primit Lenuța

Elena și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut pe data de 1 Mai 1939 la un bal organizat în cartierul Ferentari. Acela a fost momentul când cei doi s-au simțit atrași unul de celălalt. Apoi, și-au jurat fidelitate și astfeș au ajuns să conducă o țară întreagă și să ia decizii în ceea ce privește locuitorii ei, unele bun, altele mai puțin bune.

La petrecerea din Ferentari, Elena Petrescu avea 22 de ani, iar Nicolae Ceușescu avea cu un an mai puțin. Pe atunci, Elena Petrescu, cea care avea să poarte numele Ceușescu, a fost declarată chiar Regina Balului. Alte surse istorice susțin însă că Nicolae și Elena s-au văzut cu o lună înainte de bal, pe 1 aprilie, la Cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte. La acel moment, Elena Petrescu era țesătoare la fabrica Jaqard, se arată în cartea ”Ceaușescu-un fanatic al puterii. Biografie neretușată” (Editura Românul, 1994, scrisă de istoricul Ion Petcucă).

Nicolae Ceaușescu se uita mereu la ceas

Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia!” a spus Petre Gigea despre Nicolae Ceaușescu.

Unul dintre cele mai grele momente ale cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, neluând în calcul executarea lor din anul 1989, a fost atunci când dicatatorul a fost condamnat la pușcărie. Fostul președinte al Republicii Socialiste România a fost băgat în închisoare în vara anului 1940, iar în această perioadă, Elena îl aștepta și îi jura fidelitate. Unel voci susțin că nu a fost deloc așa. Elena Petrescu l-ar fi înșelat de mai multe ori pe Nicolae, care fusese închis deoarece a supărat autoritățile de la vremea respectivă.

Pușcăria l-a propulsat pe Nicolae Ceușescu în vârful partidului

Pentru faptul că a petrecut o mare parte din tinereţe după gratii, alături de liderii Partidului Comunist, l-a ajutat pe Nicolae Ceauşescu să aibă o ascensiune destul de rapidă în partid, imediat după ce a fost eliberat. Ambiţia şi dorinţa de putere l-au făcut să-şi petreacă cei mai frumoşi ani ai tinereţii în închisorile de la Doftana şi Jilava sau în lagărul de la Târgu Jiu”, a spus Ilie Gliga.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *