ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Oana Roman o jignește pe Irina Rimes. ”E incultă grav!” Ce a putut să spună despre ea

Irina Rimes este în mijlocul unui scandal monstru despre controversele apărute în urma unor declarații pe care artista le-a făcut despre operele lui Brâncuși, după ce a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naționale Constantin Brâncuși.

Avatar

Publicat

pe

Irina Rimes este în mijlocul unui scandal monstru despre controversele apărute în urma unor declarații pe care artista le-a făcut despre operele lui Brâncuși, după ce a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Oana Roman, vizibil deranjată de faptul că solista a primit acest titlu, a aruncat mai multe replici dure la adresa juratului de la ”Vocea României”. ”E incultă grav”, a jignit-o vedeta.

Oana Roman o jignește pe Irina Rimes

Irina Rimes a fost numită de ministrul Culturii noul ambasador al Zilei Brâncuși, care va fi sărbătorită pe 19 februarie, atunci când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai apreciat sculptor din lume. Desemnarea juratului de la ”Vocea României” în această poziție a stârnit revoltă, dar și ironii la adresa Irinei Rimes, în special după ce aceasta a făcut declarații privitoare la operele lui Constantin Brâncuși.

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a spus Irina Rimes.

Ministrul Culturii și-a expus motivele alegerii

Pe rețelele sociale au apărut nenumărate comentarii prin care era criticată alegerea sa. Artista a firmat pe pagina sa de Facebook că ”după ce va trece febra, vom vorbi și noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul Național de Artă”.

Drept urmare, ministrul Culturii a ținut să explice motivele care au stat la baza alegerii. Potrivit declarațiilor lui, cei din Ministerul Culturii s-au bazat pe notorietatea ei, cântăreața având 800.000 de urmăritori pe rețelele de socializare, pentru ca toți tinerii care o urmăresc să facă un pas spre culturalizare.

Printre cei deranjați de faptul că Rimes ocupă o asemenea poziție se numără și Oana Roman. Prezentatoarea TV a adresat cuvinte dure interpretei, fiind de părere că nu o duce capul. Mai mult, vedeta a continuat în termeni duri, aducând în discuție și generația pe care solista o promovează.

Advertisement

„Efectiv nu o duce capul și e și incultă grav”

„Ideea e ca ea o fi bună pentru generația tânără dar, cu scuzele de rigoare, efectiv nu o duce capul și e si incultă grav. Așa e și mare parte din generația pe care o reprezintă”, a scris Oana Roman.

„Apropos de tot scandalul generat de problemă BRÂNCUȘI VERSUS Irina Rimes la care nu am stat pasivă, mi-am exprimat o părere. Dură și clară. De ce? Am toate motivele: am un cult pentru Brâncuși, l-am studiat încă de când aveam vreo 16 ani împinsă fiind să-l descopăr de către academicianul Radu Varia, unul din cei mai mari critici de artă din lume și un mare specialist în Brâncuși”, a mai scris vedeta.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *