ZiarulRing

27-mai2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

RĂZBOIUL DIN UCRAINA: Rusia recrutează carne de tun din zonele sărace ale Cubei

Avatar

Publicat

pe

Rușii se pare că au probleme cu oamenii de pe front și recrutează carne de tun pentru Ucraina de prin cartierele sărace ale Cubei, potrivit TVR.

Sunt ademeniți cu sume uriașe, în comparație cu ce câștigă în țara lor. În jurul capitalei Havana sunt locuri de unde au plecat aproape toți bărbații.

În mica ei bucătărie de la marginea Havanei, Yamidely povestește cu dezinvoltură că soțul ei a fost recrutat de ruși. Și el și ea știu că s-a dus la război.

Yamidely Cervantes, soția unui recrut: Sunt mulţi recrutaţi. Îi poţi număra pe degetele de la o mână pe cei rămaşi.

  • Mulți?
  • Da
  • De ce crezi că atât de mulți oameni au plecat (în Rusia)?
  • Voi spune că nevoile îi motivează. Dacă nu am avea atât de multe nevoi, sunt sigură că acești bărbați nu ar fi plecat.

Soțul ei este zidar. Muncea foarte mult pe bani din ce în ce mai puțini. Până într-o zi, când a aflat că ar putea pleca în Rusia, în armată.

Enrique Gonzales, recrut: Știam că e valabil contractul când am ajuns aici. Federația Rusă m-a adus aici. Toți cei de aici știau pentru ce veneau. Știu cu siguranță.

  • Ce vrei să spui?
  • Că au venit la război. Toată lumea știa asta.

Ca să se înroleze a primit o primă de instalare din care i-a trimis soției 2.049 de dolari, o sumă impresionantă prin comparație cu salariul ei de doar 17 dolari pe lună. Rușîi îi vizează în special pe cubanezii care trăiesc la marginea marilor orașe, într-o sărăcie lucie. Asta nu înseamnă că toți ajung recruți în armata rusă, în special cei care nu sunt discreți.

Situatia din Ucraina

Războiul din Ucraina a ajuns si la granita cu Romania, mai multe drone cazand pe teritoriul tarii noastre. Rusia a impus si o blocada maritima pe Marea Neagra, dar care are multe lacune, multe nave reusind sa sparga aceasta bariera.

Advertisement