ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Numărul navelor care sfidează blocada Rusiei în Marea Neagră a crescut în ciuda atacurilor

Avatar

Publicat

pe

Trei nave de marfă au părăsit duminică porturile ucrainene din Marea Neagră după ce au încărcat, conform bazei de date MarineTraffic, ultimele care au plecat de când Kievul a creat un „coridor umanitar” temporar după ce Rusia a renunțat la un acord care permitea trecerea în siguranță a exporturilor ucrainene, transmite Reuters.

Vicepremierul Oleksandr Kubrakov a declarat luna trecută că trei nave de marfă se îndreptau spre porturile ucrainene din Marea Neagră pentru a continua exporturile de alimente și oțel.

Navele Azara, Ying Hao 01 și Eneida urmau să încarce 127.000 de tone de produse agricole și minereu de fier pentru China, Egipt și Spania.

Baza de date MarineTraffic a arătat, de asemenea, că patru noi vrachiere au intrat în apele ucrainene și se îndreptau spre porturile din Marea Neagră. Sistemul le-a identificat ca fiind Olga, Ida, Forza Doria și New Legacy.

După ce a invadat Ucraina anul trecut, Moscova a închis porturile de la Marea Neagră ale unuia dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume, în ceea ce Kievul și susținătorii săi occidentali au numit o încercare de a folosi aprovizionarea globală cu alimente ca șantaj.

Moscova a spus că porturile ar putea fi folosite pentru a aduce arme.

Advertisement

Porturile au fost redeschise în iulie 2022 în cadrul unui acord negociat de ONU și Turcia, care a permis Rusiei să inspecteze navele pentru a căuta arme.

Moscova a renunțat la acord un an mai târziu și a reimpus blocada, spunând că cererile sale de condiții mai bune pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte au fost ignorate.

De atunci, Rusia atacă aproape zilnic zonele în care se află porturile Ucrainei.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *