ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Președintele Poloniei: Violența dintre Hamas și Israel ajută Rusia. Va aduce și mai mulți migranți în Europa

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că violența dintre Hamas şi Israel „lucrează” în favoarea Rusiei

Avatar

Publicat

pe

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că violența dintre Hamas şi Israel „lucrează” în favoarea Rusiei: Mă tem că va provoca o presiune suplimentară migratorie asupra Europei

Actuala violenţă dintre Hamas şi Israel „lucrează” în favoarea Rusiei, în timp ce distrage atenţia internaţională de la agresiunea Moscovei în Ucraina şi poate duce la noi presiuni migratorii asupra Europei, a considerat duminică preşedintele polonez Andrzej Duda, citat de agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Polonia, susținător ferm al Kievului

Polonia, un susţinător ferm al Kievului de când Rusia a lansat invazia la începutul anului 2022, a oferit adăpostit la peste un milion de refugiaţi ucraineni. Dar ea a respins categoric orice mecanism al Uniunii Europene care i-ar cere să accepte o parte din migranţii ilegali ce intră în bloc din alte direcţii.

„Cu siguranţă aduce beneficii Rusiei şi agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Distrage atenţia lumii (…). Dar mai presus de toate, mă tem că va provoca, din păcate, o presiune suplimentară migratorie asupra Europei”, a spus Duda într-un interviu acordat postului privat Polsat News.

Val de migranți

„Vom avea probabil un alt val de migranţi din Orientul Mijlociu, care va lovi Europa (…). Securitatea noastră, protecţia graniţelor Poloniei, desigur, şi a graniţelor Uniunii Europene şi zonei Schengen devine şi mai importantă”, a adăugat el.

De la jumătatea anului 2021, Polonia, Lituania şi Letonia au înregistrat o creştere a numărului de migranţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, care încearcă să intre ilegal din Belarus, pe care îl acuză că facilitează astfel de traversări, acuzaţie respinsă de Minsk.

Advertisement