ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

Ce înseamnă RĂZBOIUL: Ucraina va cheltui peste 21% din PIB pe apărare în 2024

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care prevede cheltuirea a cel puţin 21,6% din Produsul Intern Brut al ţării din 2024 pe apărare

Avatar

Publicat

pe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care prevede cheltuirea a cel puţin 21,6% din Produsul Intern Brut al ţării din 2024 pe apărare, relatează marţi agenţia Interfax Ucraina, preluată de Xinhua.

Războiul din Ucraina. Decretul prezidenţial, care face ca decizia Consiliului de apărare şi securitate naţională să aibă putere de lege, stipulează că Ucraina va cheltui pentru apărare anul viitor nu mai puţin de 1,69 trilioane de hrivne, respectiv 46 de miliarde de dolari.

Bugetul de stat

Documentul dă instrucţiuni guvernului să prioritizeze finanţarea sectorului de apărare în proiectul de buget de stat pe 2024, care pleacă de la situaţia politico-militară curentă.

Războiul din Ucraina. Bugetul Ucrainei pe 2023 prevede cheltuirea a 1,14 trilioane de hrivne (circa 31 de miliarde de dolari) pentru apărare, ceea ce reprezintă 18,2% din PIB.