ZiarulRing

27-mai2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

Benyamin Steinmetz va fi predat autorităților române. E condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat miercuri că o instanţă din Cipru a decis ca omul de afaceri Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa la cinci ani de închisoare, să fie predat autorităţilor române

Avatar

Publicat

pe

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat miercuri că o instanţă din Cipru a decis ca omul de afaceri Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa la cinci ani de închisoare, să fie predat autorităţilor române, pentru a-şi executa pedeapsa într-un penitenciar din ţara noastră, însă decizia nu este definitivă.

„Instanţa cipriotă a decis predarea acestui om de afaceri, pe numele său Benyamin Steinmetz, autorităţilor din România. Decizia a fost luată astăzi de instanţa din Cipru. Ea nu este definitivă. Avocaţii acestui fugar din România au trei zile pentru a formula apel, însă trebuie să cunoaşteţi faptul că el a fost condamnat în decembrie 2020, pentru dosarul Ferma Băneasa. Are de executat o pedeapsă de cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Consider că Ministerul Justiţiei, încă o dată, şi-a îndeplinit aşa cum trebuie atribuţiile, a făcut diligenţe astfel încât fugarul să poată să-şi execute pedeapsa în România”, a declarat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Standarde CEDO

Ea a precizat că, în conformitate cu solicitările instanţei din Cipru, au fost depuse toate detaliile privind Administraţia Naţională a Penitenciarelor, toate garanţiile că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *