ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

 Obiectul secret la care Elena Ceaușescu nu a renunțat nici când a fost omorâtă. Nici măcar Nicolae Ceaușescu nu știa despre el

Pe vremea comunismului au fost distruse foarte multe biserici în România, la ordinul dat de Nicolae Ceaușescu.

Avatar

Publicat

pe

Pe vremea comunismului au fost distruse foarte multe biserici în România, la ordinul dat de Nicolae Ceaușescu. După Revoluție au început să iasă la iveală secretele cuplului dictatorial și astfel s-a aflat și că Elena Ceaușescu avea în geantă o iconiță în mometul în care a fost judecată și executată. De necrezut, în condițiile în care cei doi erau atei.

După moartea Elenei Ceaușescu, în geanta ei s-a găsit o iconiță

Pare de necrezut, dar cei care au asistat la procesul soților Ceaușescu și la execuția care a urmat mărturisesc că în geanta Elenei a fost găsită o iconiță. În anul 2005, un post de televiziune din România a difuzat un material în care un reporter întreabă un personaj controversat ce s-a găsit în geanta Elenei Ceaușescu, înainte de a fi împușcată la Târgoviște.

„Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi”, a mărturisit personajul.

Cel care a găsit iconița a declarat că la acel moment nu i-a dat importanță, întrucât avea treburi mult mai importante de rezolvat.

„Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut”, a declarat acesta.

Mulți sunt de părere că procesul soților Ceaușescu a fost făcut în grabă sau la comandă, alții susțin că a fost vorba despre o lovitură de stat.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *