ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Lecția pe care i-a dat-o Dan Negru fanului care l-a acuzat că e zgârcit

Avatar

Publicat

pe

Celebrul prezentator al Antenei 1, Dan Negru, a fost luat la mișto de către unul dintre fanii săi de pe internet. Fanul Marius, i-a scris prezentatorului TV că îi dă 100 de euro ca s-o investească și a făcut aluzie că este zgârcit. Prezentatorul TV i-a răspuns lui Marius printr-un mesaj lung, plin cu sfaturi economice.

Lecția pe care i-a dat-o Dan Negru fanului care l-a acuzat că e zgârcit. Ce ar trebui să facă cu 100 de euro

Unul dintre fanii lui Dan Negru l-a luat pe acesta la rost pe internet. Fanul Marius, s-a declarat fanul lui Dan Negru de mic copil, dar i-a spus acestuia să renunțe la baliverne și să spună ce face cu banii pe care i-a strâns până acum, amintind și faptul că omul de televiziune este zgârcit.

Negrule, te urmăresc de când eram mic și te-am apreciat mereu, dar acum mă plictisești cu poveștile tale. Spune ceva util despre ce faci cu economiile tale. Ziarele spun că ești zgârcit și bani ai făcut din bussines și cariera ta, așa că, ZGÂRCITULE, spune și ceva util. Dacă îți dau 100 de euro cum i-ai investi? Că de povești sunt plicti”, a fost mesajul fanului pentru vedeta sa favorită.

Mesajul lui Marius pentru Dan Negru

Dan Negru a făcut public mesajul primit de la Marius și i-a și răspuns acestuia. ”Marius mi-a scris pe FB mesajul pe care l-am atașat mai jos. Primesc multe asemănătoare. Marius, nu mă pricep la „sfaturi utile”. Cât despre zgârcenia mea și suta ta de euro eu zic că:

Dacă mi-ai da suta aia aș păstra-o în euro. Sau în dolari. Poate mai degrabă în dolari pentru că am fost în destule țări de pe planeta unde euro n-avea valoare. Dolarul, da. Cred în dolar pentru că americanii își vor reveni primii. Europenii sunt greviști și leneși. 

Dan Negru n-ar investi pe bursă vreo doi ani

Dolar, euro… Alege tu!  Din suta ta nu aș pune nimic pe bursă vreun an-doi. Decât să riști acum pe bursă mai bine pune-ți suta la pariuri sportive. Cred mai mult în flerul lui Warren Buffet care și-a vândut zilele astea toate activele din companiile aeriene decât in pozitivismul ăstora că a crescut Nasdaq. Aiurea. Stai departe de ruleta bursei o vreme. Un an, doi…

Ca să-mi păstrez suta m-aș uita cu mai mare atenție în spatele cortinei „Totul va fi bine”. Uite, m-aș uita la Argentina. În câteva ore sau zile de acolo o să vină o veste care-ți va influența și suta ta. Și dacă vestea va fi nasoală o să tragă și suta altora la vale. Adică, încercă să fii informat. Mass media mainstream, aia de consum, nu o face dar sunt multe site-uri cool de educație financiară care-ți arată unde se va duce suta ta în lunile următoare. Amintește-ți vorbele biblice : „Caci celui ce are i se va da; dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua” (Marcu 4, 25)

Advertisement

Dan Negru recunoaște că este zgârcit

N-aș cumpara prea multe de suta ta chiar dacă știu că din cauza asta poate să vină tsunamiul. Aș păstra-o și aș fi cumpătat. Sau zgârcit cum îți place să ma faci . Toți apar acum la televizor și-ți spun că „totul va fi bine” încercând să te convingă să dai drumul la consum cu suta ta. Eu aș fi precaut cu ea. Și sunt mulți ca mine. Chiar dacă știm că spaima noastră poate să declanșeze vârtejul.

Marius, cu suta ta n-o să schimbi direcția vântului, dar măcar poți să-ți ajustezi pânzele ca sa ajungi la destinație. Așa că nu mi-o da. Cu sfaturile, fă ce vrei! Dan, ăla zgarcitu’ pe care-l știi de mic”, a fost răspunsul lui Dan Negru pentru Marius.