ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Hai, România! Corul Madrigal, spectacol emoționant într-o catedrală din Peru

Avatar

Publicat

pe

Dragii mei cu Jurnalul sub braț, aventura noastră în Republica Peru continuă. Suntem pe urmele Corului Madrigal. Absolut unic ce fac acești artiști în America de Sud.

Spun unic, pentru că noi, cei de la pagina 22, am mai urmărit de-a lungul timpului artiști care au avut contribuția lor la faima României în lume. Dar corul nostru, al României, a făcut și încă face, pentru alte câteva zile, ceva unic. Să fii unic într-o țară plină de cultură este un uriaș succes. Azi suntem în Cusco, în marea și faimoasa Catedrală. Uriașă catedrală, absolut impresionantă. Totul în aur și argint masiv.

Măreție, istorie și artă greu de descris în cuvinte. La peste 2.400 de metri altitudine, la începutul drumului către Machu Picchu. Copleșitor pentru orice om. Milioane de turiști vizitează locurile astea anual, însă este un număr limitat de persoane care au acces la Machu Picchu zilnic. Dar despre asta vinerea viitoare. Suntem, deci, în fața Catedralei. Una din marile încăperi de rugăciune este destinată concertului corului Madrigal.

Invitațiile s-au epuizat încă de dimineață. Dar cu bunăvoința conducerii Catedralei s-a suplimentat numărul de locuri. Soțul ambasadoarei împărțea pliante/invitații la intrare. Aici nu conteaza poziția profesională sau poziția socială. Mă alătur lui fără nicio rezerva. În ușă, Excelența Sa Camelia Ion-Radu, ambasadoarea României în Peru, spune bun venit fiecărei persoane care intră. Intrarea coriștilor și așezarea lor pe treptele din fața uriașului altar a stârnit aplauze din partea audienței. Sosirea dirijoarei, într-o ținută ireproșabilă și o atitudine de mare clasă, ne copleșește. Sunt în primul rând.

Citește articolul integral aici.

Advertisement