ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Este asasinul studentei japoneze un nou Rimaru al Romaniei?

Avatar

Publicat

pe

Ar putea ascunde cazul asasinării studentei japoneze într-o pădure de lângă Aeroportul „Henri Coandă” un posibil criminal în serie, un nou… Rîmaru? Este o întrebare-ipoteză care poate da multora fiori. Dar care, potrivit unor surse la vârf din lumea criminalisticii, ar fi… PO-SI-BI-LĂ!

Procurorul general al României, doamna lt. col. (r) Laura Codruţa Kovesi, „în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de Procedură Penală, a dispus preluarea cauzei privindu-l pe VLAD NICOLAE de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov la Parchetul General: la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”. Motivele preluării cauzei sunt mai multe, dar unul este de-a dreptul… tulburător. „Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat complexitatea cauzei, faptul că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada, precum şi împrejurarea că din datele cauzei au rezultat indicii că inculpatul VLAD NICOLAE ar fi suspect de mai multe fapte de violenţă comise pe raza mai multor judeţe. La aceste împrejurări se adaugă necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei”, spune comunicatul Parchetului. Referirea la „mai multe fapte de violenţă comise pe raza mai multor judeţe” conduce, automat, la o întrebare-ipoteză şocantă: au prins procurorii un posibil nou Rîmaru al României? Dacă ar fi să dăm crezare unui comunicat de ieri al Ministerului Public, dar, mai ales, chiar unei surse la vârf în domeniu, ar trebui să spunem că… “Da, e posibil! E posibil să fie şi criminal, şi violator… în serie!”. Până la dovezi concrete, care să stabilească dacă posibilele alte fapte (crime, violuri) de care s-ar putea face vinovat Vlad Nicolae pot fi probate, trebuie, evident, să avem rezerve şi să clasificăm acestă şocantă ipoteză doar în categoria „POSIBILULUI”.

Traseul morţii: din Japonia în… Codrii Vlăsiei

Ce se ştie, deocamdată, concret? Conform referatului cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului Vlad Nicolae (n.r. – principalul suspect în cazul violării şi asasinării studentei japoneze), crimnaliştii ilfoveni au stabilit următoarele: “În seara zilei de 15 august 2012 (n.r. – Sfânta Maria Mare), în jurul orei 20.30, inculpatul Vlad Nicolae a abordat-o pe tânăra de 20 de ani, cetăţean japonez, care a sosit pe Aeroportul Otopeni pe ruta Tokyo-Viena-Bucureşti, în incinta aeroportului, propunându-i să o ajute să găsească un taxi şi conducând-o astfel pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, prin parcarea aeroportului, de unde s-a urcat împreună cu victima în taxiul martorului. Inculpatul a coborât împreună cu victima la mică distanţă de aeroport, într-o zonă în care drumul este mărginit pe ambele părţi de pădure (n.r. – resturi ale secularelor păduri numite generic Codrii Vlăsiei), rezultând că intenţionează, comunicând în limba engleză, să o îndrume pe victimă să ajungă la o gară de unde aceasta urma să-şi continue călătoria cu trenul”. Citându-l pe martorul taximetrist, procurorii spun că “acesta este ultimul moment în care victima a fost văzută în viaţă, avându-l alături pe inculpat, noaptea, lângă o zonă împădurită”. Acolo a fost găsit, două zile mai târziu, trupul japonezei: întins pe sol şi acoperit cu frunze uscate, în liziera pădurii de pe marginea şoselei.

Japoneza şi… Bestia: cum a fost violată şi ucisă studenta din Ţara Soarelui Răsare
În ziarul de ieri am prezentat, pe scurt, cazul studentei japoneze violate şi ucise în apropierea Aeroportului „Henri Coandă”. Pe ziarulring.ro puteţi citi, în exclusivitate, REFERATUL cu propunerea de arestare a posibilului violator-criminal (în serie), un document tulburător care face referire la detalii de-a dreptul şocante, demne de faptele unei adevărate… „bestii umane”. Potrivit medicilor legişti citaţi de procurorii criminalişti, înainte de a fi omorâtă prin strangulare, vitima ar fi fost lovită şi violată… anal. “Din concluziile provizorii medico-legale, rezultă că moartea victimei a fost violentă, din cauza asfixiei mecanice prin comprimare cervico-toracală (sugrumare), constatându-se, totodată, existenţa de multiple echimoze şi escoriaţii în diverse zone ale corpului, precum şi distensie forţată a sfincterului anal”, spun criminaliştii.Cheia crimei/crimelor, tot la… legişti
“În cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului ,a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează a fi efectuată în zilele următoare”, spun procurorii. Aşadar, “cheia” crimei/crimelor este tot la legişti, care trebuie să stabilească, în baza amprentei ADN, dacă suspectul a violat-o şi omorât-o pe japoneză şi dacă, în alte cazuri rămase cu “autor necunoscut”/AN, acesta ar mai putea fi… mai mult decât suspect.

”Sunt indicii. E posibil să fie criminal şi violator în serie. Trebuie să analizăm toate dosarele”,
– sursă judiciară (la vârf)

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *